Europa Calling: Vinicius kritiseras av Real Madrid-profilen

Publicerad 2024-03-07

Vinicius Junior kritiseras av Real Madrid-profil, Mario Balotelli kastar smällare i omklädningsrum och Strasbourgfansen har tröttnat på Todd Boehly.

Här är dagens Europa Calling.

Snackisen: Real Madrid-stjärnan Vinicius Junior i fokus igen

Real Madrid stod för en, för att citera tränare Carlo Ancelotti, ”svag” insats hemma mot RB Leipzig i Champions League. 1–1 (2–1 totalt) räckte dock för att ”Los Blancos” skulle ta sig vidare till kvartsfinal.

Frågan är hur det hade gått om målskytten Vinicius Junior fått ett rött kort i stället för ett gult.

Vilket många menade på att han borde ha fått när han delade ut en eftersläng/ett stryptag på Willi Orban (den andra målskytten i matchen) i början av andra halvlek.

– Domarna har inte modet att sätta dit sådana spelare. Han tar tag i min hals med båda händerna. Det är respektlöst, säger Orban själv till Sky Sports efter matchen.

Det är långt ifrån första gången som den 23-årige anfallsstjärnan hamnat i fokus för annat än sin fotbollsbegåvning. Och då åsyftas inte i detta fall allt det hat och den rasism som han gång på gång utsatts för från diverse spanska fotbollsläktare.

Det som åsyftas är hans attityd på planen, som kritiserats flitigt.

Senast i leden, den tidigare Real Madrid-stjärnan och före detta Real Madrid-sportchefen Predrag Mijatovic.

– Vinicius måste hitta ett sätt att lugna ned sig. Om inte så kommer han aldrig bli en legendarisk spelare, oavsett hur bra han gör det i fotbollsväg, säger montegrinen till Cadena SER.

– Vinicius är en oförutsägbar spelare, vilket är bra, men grejen är att han också är oförutsägbar för hans egna lagkamrater. Man ser hans lagkamrater dra bort honom och försöka lugna ned honom, som om de pratade med ett barn. Jag har också hört (från källor inom klubben) utan att fråga om det att han måste ändra sin attityd för han irriterar inte bara motståndarna utan även sina egna lagkamrater.

Reprisen: Balotelli testar fyrverkerier igen

Det har gått snart 13 år sedan Mario Balotelli, då i Manchester City, satte eld på sitt eget hus efter att ha dragit av en massa fyrverkerier. En av många omskrivna skandalhistorier rörande Balotelli genom åren.

Den italienske fotbollsstjärnans kärlek för pyroteknik har bevisligen inte svalnat med åren.

I en video som blivit viral på sociala medier så syns den 33-årige anfallaren, helt oprovocerat, kasta i väg en smällare inne i Adana Demirspors omklädningsrum, klubben han nuförtiden representerar.

Hysset verkar, om man ska tro videon, mest ha roat Balotelli själv.

Försvaret: Ancelotti hävdar sin oskuld

Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti anklagas för skattebrott. Och den spanske åklagaren yrkar på fyra år och nio månaders fängelsestraff.

”Carletto” själv? Han hävdar att han är oskyldig till brottet, som han anklagas för att ha begått 2014–2015 (under hans första sejour i Real Madrid).

– Skattemyndigheterna säger att jag var bosatt i landet då och jag bedömer inte att jag var det. Jag har redan betalat böter, de har fått pengarna och advokaterna försöker hitta en lösning, säger Ancelotti, enligt AP.

– Jag är övertygad om att jag är oskyldig, att jag inte räknas som bosatt i landet 2015. Vi får se vad domaren säger.

Carlo Ancelotti hävdar sin oskuld.

Hyllningen: Laporta vill ge Araujo livstidskontrakt

– Jag skulle förnya med honom livet ut. Han är en en fantastisk person. Han är en av de bästa mittbackarna i klubben. Jag vill belysa hans engagemang för klubben. Barcelona är stolta att en spelare som du försvarar Barcelonas färger på det sätt du gör.

Barçaordföranden Joan Laporta använde stora ord för att beskriva den flyttryktade mittbacken Ronald Araujo, enligt Relevo. Detta i samband med ett presentationsevent för ”Barça One”, klubbens nya videotjänst. En tjänst som lanseras i April, med bland annat en dokumentär om just Ronald Araujo som dragplåster.

Laporta vill ge Araujo livstidskontrakt.

Protesten: Strasbourgfansens öppna brev: ”BlueCo Out!”

Sommaren 2023 så blev BlueCo, Todd Boehlys konsortium som även äger Premier League-klubben Chelsea, ny majoritetsägare i Ligue 1-klubben Strasbourg.

Något som fått som följd att Strasbourg blivit någon form av farmarklubb till Chelsea, åtminstone i utomståendes ögon.

Även i Strasbourgsupportrarnas egna ögon.

Klubbens Ultrasgrupp, UltrasBoys90, har nu i ett öppet brev begärt BlueCo att sälja och lämna klubben.

”Vi har sagt det förut och kommer säga det igen: multiklubbägande dödar fotbollen och vi kommer slåss mot det. Två transferfönster har passerat och vi har hjälplöst sett hur vi rånats på alla våra mest erfarna spelare, för att profitera på unga talanger”, skriver supportrarna.

”Det är tydligt att BlueCO har en U21-värvningsstrategi. Vi är inte korkade! Ingen klubb kan vara konkurrenskraftig med dessa föutsättningar. Därför undrar vi: Vad är BlueCos egentliga plan för vår klubb?”

Brevet avslutas med ett tydligt önskemål:

”BLUECO OUT!”

- Läs kollega Simon Banks reportage från Strasbourg HÄR!

Tweeten: Aurelien Tchouameni förklarar ”Mbappé-popcornen”

– När jag såg att han skulle lämna så sov jag. Jag vaknade, såg det och tweetade en popcorn-emoji för att säga ”vi får se vad som hände”. Det hela är ju som en film.

Madridmittfältaren Aurelien Tchouameni har, till Canal Plus, förklarat den tweet han skickade ut i samband med de unisona uppgifterna som kom förra månaden kring landsmannen Kylian Mbappés avsked från Paris Saint-Germain.

Många tolkade det som att han redan är klar för Real Madrid. Och det tror nog desto fler nu efter den senaste tidens uppgifter. Tchouameni själv menar dock att han inte har någon aning.

– Nu vet jag om det (att han lämnar) men jag vet inte mer än så, säger Tchouameni.