GW hotas på toppen av kändisvinernas listor

Leif GW Persson är inte bara kungen av kriminologi. Han är även störst inom kändisviner med sina miljonsäljande boxviner.
Leif GW Persson är inte bara kungen av kriminologi. Han är även störst inom kändisviner med sina miljonsäljande boxviner. Foto: Fredrik Simander, Knut Capra Pedersen och pressbild

Kändisvinerna tar allt mer plats. Men ett känt ansikte är inte alltid nyckeln till framgång. Vi går till botten med vilka som säljer miljontals liter, och vilka som har det kämpigt.

Professorn och författaren Leif GW Persson har länge dominerat den svenska kändisvinbranschen, och han ligger fortfarande i topp. Boxvinet GW:s Låda är den mest sålda enskilda kändisvinprodukten med sina 1,1 miljoner liter. Lägg därtill GW:s Vita på 697 000 liter samt en rad andra GW-viner så blir slutresultatet nästan 2,1 miljoner liter sålda viner under 2023.

Noterbart är dock att professorns viner backat i försäljning under 2022 och 2023, och fortsätter den trenden kan han snart få se sig omsprungen av utmanarna.

Laddar…