Gå direkt till sidans innehåll
Stryktipset

Cifuentes London-gäng en spelvärd jackpotspik

Sheffield United är Premier Leagues slagpåse nummer ett. Är de helt chanslösa borta mot Bournemouth? Jag hoppas inte det och tar höjd för, en i mångas ögon, rejält oväntad skräll.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Dybbans lilla Stryktipssystem (160 kronor) 

ANNONS: Köp en andel i Dybbans stora Stryktipssystem (350 kronor)  

ANNONS: Köp en andel i Johan Meijers Stryktipssystem (78 kronor) 

Foto: JOHN SIBLEY / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

■■ Efter favoritkavalkaden förra lördagen, där det varken blev utdelning på 11 eller 10 rätt, så har vi en fet jackpot på 16 miljoner att slåss om denna helg. Tyvärr kliver fyra tunga favoriter ut som gör det svårt att tro på någon ensam vinnare. Framför allt formstarka Arsenal och Norwich, som möter passande motstånd på hemmaplan, blir svåra att fälla. 

Därför riktar jag i första hand in mig på att gardera de övriga två större förhandsfavoriterna Bournemouth och Southampton som inte går lika säkra. 

Förutom de klassiska PL-matcherna får åtta Championship-fajter och en League One-drabbning plats på kupongen. Där gillar jag att chansa bort dåliga överstreckade favoritstreck som Millwall och Preston. 

Själv kommer jag sitta på Selhurst Park på lördag och försöka jobba in mitt lag Luton. Det ser tyvärr mörkt ut med tanke på det prekära skadeläget för The Hatters. Men hoppet är det sista som överger…

Här är mina tidiga tankar och drag:


■■ Match 10. Det är ingen mening att tipsa om spikdrag på de stora favoriterna den här rundan. För att lösa större pengar handlar det snarare om att hitta mer dolda spikar i de på förhand jämnare matcherna för att ha råd att få med skrällar. Där kliver QPR in. För några månader sen hade man knappast fått se QPR kliva in som oddsfavorit hemma mot Middlesbrough. Men vindarna har vänt. Londonlaget har verkligen höjt sig under Cifuentes och ser bara bättre och bättre ut. Veckans hemmamatch mot WBA kan vara säsongens starkaste prestation spelmässigt. De blåvita dominerade den matchen fullständigt, brände en straff och var värda betydligt mer än 2–2. WBA kom bara upp i futtiga 0,2 i xG och nätade på båda sina skott på mål. 

Nu väntar sämre motstånd, ett formsvagt Middlesbrough som i och med de senaste veckornas kräftgång hamnat i ett deppigt ingenmansland utan chans på play off. Vinsten mot Norwich i veckan kan endast förklaras med att Boro fick spela med en man mer i över en timme och kunde på så sätt vända underläget. Mot ett hypertaggat och formstarkt QPR, som slåss för kontraktet, tror jag på toppchans för värdarna. 

Stannar ettan runt 45% spikar jag. 


■■ Match 12. Watford har tappat stinget helt. De skapar väldigt få målchanser och säsongen som är kvar ser bara ut som en lång transportsträcka mot semestern. Om nu inte formen fortsätter ner, för då börjar det till och med bli fara och färde för kontraktet. För den som vill se hur infekterat läget är är det bara att surfa in på valfri plattform och söka efter Watford. 

Andra tongångar är det i Coventry som i allra högsta grad är med i kampen om play off-platserna. I nuläget skiljer det tre poäng upp till Hull på sjätteplatsen. Mark Robins är väldigt skicklig på att förhindra djupare formsvackor för The Sky Blues, en förmåga som verkligen hade behövts i Watford. De ljusblå har flera formstarka spelare där bland annat Ellis Simms sticker ut med två hat trick på sina tre senaste starter. Anfallaren är i gott sällskap längst fram och kan mycket väl agera tungan på vågen i London. 

Coventry stod för en stark insats i sin senaste bortamatch, 1–2 mot WBA, där utfallet borde varit minst en pinne snarare än noll. Utskåpningen av Rotherham (5–0) i veckan blev lite plåster på såren och boostade självförtroendet inför ytterligare en passande uppgift denna lördag. 

Min vågskål tippar definitivt åt höger i en match där tipparna räds att använda hammaren. Tvåan är en strålande chansspik.


■■ Match 3. Det finns fyra större favoriter på kupongen. Minst en av dem måste fällas för chans på en större del av 16-miljonerskakan. Mitt första val att måla brett i de fyra matcherna landar här. Bournemouth har gjort en fin säsong och ser ut att lösa kontraktet med råge. Det råder knappast någon kniven mot strupen-känsla i laget. Det blev visserligen 2–0 borta mot Burnley senast, men insatsen var i sanningens namn inget vidare. Ynka 25% bollinnehav och av de tre skotten på mål letade sig alltså två in. Spelmässigt var Burnley det klart bättre laget i mitt tycke. Nu väntar ett nytt bottengäng på hemmaplan och det är svårt att snacka bort ett välförtjänt favoritskap. Men höjer sig inte Körsbären från matchen senast vill jag inte räkna bort Sheffield U. 

Det har sett rätt uselt ut hela säsongen och mot topplagen har The Blades inget att hämta. I de senaste bortamatcherna har de dock varit bra med. 0–1 mot Wolves där de med flyt kunnat få med sig poäng, vinst 3–1 mot Luton och borta mot Crystal Palace hade United ledningen två gånger om, men föll snöpligt med 3-2 efter att Eze och Olise haft show. Kan de nå samma nivå som i de här tre matcherna så finns chansen. Många kommer räkna ut bortalaget helt här med tanke på näsbrännan mot Arsenal senast (0–6) och det lär bli låga streck till höger. 

Jag helgarderar och håller tummarna för en skräll. 


■■ Match 7. Jag är så trött på Millwall som fått med sig alldeles för mycket på slutet. Laget har bara skapat över 1 i xG (Expected Goals) en gång på de senaste sju matcherna. Det var borta mot Southampton av alla lag, men kan förklaras av att Millwall fick en straff. Lejonen gör i regel inte mer än ett mål per match och då ska det inte kunna rulla in trepoängare hur som helst. Jag tror att vinden kan vända under lördagen när både det svenska folket och oddsmarknaden gör värdarna till för stora favoriter. 

Birmingham kommer så klart ge allt i den här sexpoängsmatchen och står för stunden upp bra mot allt motstånd. Blånäsorna var ett rött kort från att hålla ledningen i den blytunga övertidsförlusten hemma mot Southampton i lördags och i veckan tog de en meriterande pinne borta mot play off-gänget Hull. Starka papper. Jag tror dessutom att The Blues motiveras av att spela för sin manager, Tony Mowbray, som vårdas för sjukdom sedan ett par veckor tillbaka. Det blir någon form av extra inspiration när ett lag kämpar i tabellens nedre regioner. När tipparna ser ut att undervärdera gästerna som jag håller minst lika högt som Millwall så finns det bara ett alternativ för mig. Gå för värdet till höger. 

Jag chansar bort favoritettan helt och går för X2 i en troligen målsnål tillställning. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Dybbans lilla Stryktipssystem (160 kronor) 

ANNONS: Köp en andel i Dybbans stora Stryktipssystem (350 kronor)  

ANNONS: Köp en andel i Johan Meijers Stryktipssystem (78 kronor) 

• • •

SPIKEN

Arsenal (match 1)

Arsenal blev första lag i PL-historien att vinna tre raka bortamatcher med 5–0 eller mer efter 6–0-segern senast mot Sheffield U. The Gunners har visserligen haft ett lätt spelschema, men presterar på en väldigt hög nivå just nu. Hemma på Emirates är ettan väldigt trolig mot ett Brentford som har det tufft defensivt. 

SKRÄLLEN 

Sheffield U (match 3)

Många har Sheffield Uniteds färska 0–6-torsk hemma mot Arsenal i färskt minne och kommer gå hårt åt laget i helgen. Jag försöker se bortom det bottennappet och i stället rikta fokus mot lagets senaste bortamatcher mot mer humant motstånd. Där har Blades inte gjort bort sig. Jag tar höjd för att United kan sprattla och målar brett. 

DRAGET

Coventry (match 12)

Watford har checkat ut totalt och bjuder på den ena sorgliga insatsen efter den andra. Säsongen som är kvar ser ut som en transportstrecka mot semestern. Annat i peppade Coventry som kommer från 5–0 mot Rotherham i veckan och i högsta grad är med i racet om play off. Tvåan är en fräck chansspik. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: