Gå direkt till sidans innehåll
Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic reser till Saudiarabien – dolda affärerna

Zlatan Ibrahimovic reser till Saudiarabien för nöjes skull.

I alla fall officiellt.

Bakom kulisserna kan han också komma att göra affärer, enligt La Gazzetta dello Sport.

"Zlatan är mycket – men inte kultur på riktigt"
Zlatan Ibrahimovic
Foto: NICOLA IANUALE/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Under helgen avgörs Saudiarabiens GP.

Det är fjärde gången i ordningen som formel 1-cirkusen kommer till Jeddah. Dit kommer också ett koppel av celebriteter, däribland artister som Alicia Keys och Pharrell Williams och fotbollsstjärnor som Karim Benzema och Gianluigi Buffon.

Och Zlatan Ibrahimovic.

Enligt La Gazzetta dello Sport har den svenske 42-åringen blivit nedbjuden till Saudiarabien tillsammans med Gerry Cardinale, Milans ägare som Zlatan numera fungerar som ”högerhand” åt.

Tidningen skriver att det officiellt benämns som en privat nöjesresa, att Milan-duon ska titta på F1-loppet tillsammans, men att det mycket väl också kan komma att pratas affärer nere vid Röda havets kust. 

Även klubbikonen Paolo Maldini väntas resa till Saudiarabien i helgen och enligt La Gazzetta dello Sport finns det både tid och utrymme för att träffa investerare. Tidigare har det rapporterats kring den statliga investeringsfonden Pif, som sen ett par år tillbaka äger Newcastle United, och dess intresse att gå in i Milan.

Vd:n slår tillbaka: ”Ingen sanning”

Klubbens vd Giorgio Furlani gick dock ut snabbt och förnekade att Milan skulle föra samtal med Saudiarabiens investeringsfond.

– Vi är fokuserade på att göra resultat med Milan. Det här är bara spekulationer, det finns ingen sanning i det.

Under de senaste åren har Saudiarabien visat ett allt större intresse i att investera abnorma summor pengar i idrott. Man har dammsugit den europeiska fotbollen på profilstarka spelare, startat upp en egen pengastinn golftour och sökt en rad olika mästerskap – däribland OS och fotbolls-VM.

Samtidigt fortsätter omvärlden att kritisera landet för dess brister när det kommer till mänskliga rättigheter. Så sent som för ett par veckor sen avrättades sju personer i landet, det högsta antalet i ett och samma land under en och samma dag på flera år.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare, i en intervju med Piers Morgan, avslöjat att han nobbat anbud från den saudiska ligan.

– Jag hade erbjudanden både från Saudiarabien och från Kina. Men frågan är vad du vill, vad du har för mål. Vissa spelare måste avsluta karriären på den stora scenen, sa han.

Budet från Kina ska ha motsvarat 100 miljoner euro. Samtidigt var han tydlig med att han inte tackade nej av moraliska skäl.

– En moralisk sak? Nej, vi gör saker för oss själva och för våra familjer. Vem dömer dig om fem-tio år när du har ett välbärgat, bra liv? Var du än spelar är fotboll fotboll.


https://twitter.com/MilanEye/status/1766013553088115191