Annons

Annons

Annons

Skjutningar i Sverige

Sex anhållna efter dödsskjutning på restaurang

Sex personer har anhållits misstänkta för inblandningen i mordet på en restaurang i Norrköping i natt, bekräftar polisen.

– Vi har nu en person anhållen för medhjälp till mord och fem anhållna för mord, säger Frida Braf, lokalpolisområdeschef i Norrköping till Expressen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Mannen hittades med skottskador i området Marielund vid 20-tiden på måndagskvällen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Jag har ingen information om ytterligare skadade brottsoffer, men det kan bli fler målsägare som har varit på platsen med tanke på vad som inträffat, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson på polisen i region Öst, till TT.

Annons

Ett intensivt utredningsarbete har pågått under natten och flera personer som anses ha uppgifter att lämna har hämtats till förhör. En man i 20-årsåldern greps under natten misstänkt för medhjälp till mord och anhölls senare. Senare meddelades att totalt sex har anhållits.

Annons

– Arbetet fortsätter på brottsplatsen och vi har omfattande avspärrningar kvar. Vi kommer göra en kompletterande kriminalteknisk undersökning på platsen och i området runt om.

Polisen utreder nu om mordet har gängkoppling.

– Det är en fråga som vi kommer att undersöka. Vi tittar på personernas umgängeskretsar.

Antal fall av dödligt våld där skjutvapen använts, 2017–2023 (till och med den 28 november).
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Annons

Till toppen av sidan