Hypen kring Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin var väl inte sådär jättestor på förhand, trots att Frontier Developments har en diger meritlista med många bra spel. Försäljningen tycks inte heller ha gått något vidare, och i en affärsuppdatering skriver de att de vid släppet blev nöjda över de "mestadels positiva recensionerna", men att försäljningen är lägre än väntat.

Det är säkerligen en bidragande faktor till att de sänker sin prognos för intäkterna under det pågående räkenskapsåret från 108 miljoner brittiska pund till 80–95 miljoner brittiska pund, vilket i sin tur lär vara anledningen till att företagets aktie nu har fallit med runt 20 %.

Vidare skriver de att de senaste årens försök att bredda typen av spel de utvecklar inte har gett önskad framgång, och att företaget därför återigen kommer att fokusera på management-spel – alltså titlar i samma anda som Jurassic World, Planet Coaster och Planet Zoo.

Under de kommande tre räkenskapsåren kommer de att släppa ett nytt management-spel varje år, utöver att fortsätta ge stöd till Elite Dangerous, F1 Manager-serien och Realms of Ruin – för ja, det finns förhoppningar om att det sistnämnda ska prestera bättre över tid.