Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tiden som chefsanställd drev personen ett eget företag vid sidan. En krisande privatekonomi kopplat till det misstänks vara upprinnelsen till stölderna. Hör mer i klippet ovan. Foto: Polisens förundersökning/TT

Tidigare chef på Blekingesjukhuset medger botoxstölder: ”Korkat gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Anställda på Blekingesjukhuset i Karlskrona slog larm om avvikande botoxbeställningar som gjorts av en chef.

Det visade sig att chefen beställt och stulit botox och liknande läkemedel för nästan 23 000 kronor.

Chefen tvingades sluta men fortsätter att neka till brott.

Nyligen kom åtalet om grov stöld mot den tidigare chefen, som misstänks för att vid sex tillfällen stulit läkemedel för nästan 23 000 kronor som vederbörande själv beställt. Det handlar om botox och det liknade läkemedlet Dysport.

– Så som jag har uppfattat inställningen så har personen inte erkänt brott, men vidgår att man vid några av de här tillfällena har tagit läkemedel, säger åklagare Nina Ljung.

Nyckelpersoner i avslöjandet

SVT Nyheter Blekinge har pratat med två anställda på sjukhuset som har varit nyckelpersoner i avslöjandet om botoxstölderna.

– Min reaktion till att det har gått till åtal är att det är bra därför att nu har det gått 2, 5 år, jag tycker att det är bra att det kommer till en slutpunkt, säger den ena.

– Det är bara att tacka och ta emot, säger den andra.

Fängelse i sex år

Om tingsrätten fäller den före detta chefen och bedömer brottet som grovt kan påföljden bli fängelse i mellan sex månader och högst sex år.

– Men det finns andra alternativa påföljder än fängelse som man skulle kunna tänka sig. Det får utvisa sig närmare förhandlingen, säger Nina Ljung.

SVT Nyheter Blekinge har sökt den tidigare chefen och dennes försvarsadvokat Pia Lindström som inte vill kommentera misstankarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.