Kaosscener mellan Ottawa och Florida i natt

Publicerad 2023-11-28

NEW YORK. Kaos utbröt mellan Ottawa och Florida i natt.

Vid ett tillfälle i tredje perioden åkte alla spelare på isen på tiominutersutvisningar för missconduct.

– Det är på grund av sånt här hockey är så jäkla härligt, säger Florida-coachen Paul Maurice efter det som till sist blev en rungande 5-0-seger för hans katter.

Följ ämnen
NHL

Det var stökigt och bråkigt redan från start i Canadien Tire Center i den kanadensiska huvudstaden – och ju mer ett inspirerat Florida drog ifrån, desto värre blev det.

12.38 in i tredje perioden spårade det ur fullständigt. Senators Brady Tkachuk körde på storspelande Panthers-målisen Sergej Bobrovsky, varpå allmänt rallarslagsmål utbröt. När krutröken lagt sig gav domarna samtliga utespelare – inklusive svenska trion Erik Brännström, Oliver Ekman-Larsson och Kevin Stenlund – tio minuters utvisning för misconduct.

Resten av matchen hade coacherna svårt att få ihop fullt lag, det var glesbefolkat i båda båsen.

– Så här blir det i hockey ibland och det är därför denna sport är så jäkla härlig, säger Florida-coachen Paul Maurice.

– Den är graciös och vacker och fysisk och arg på en och samma gång.

Lätt att säga, kanske, när man vinner med 5-0. Vilket katterna alltså gjorde efter två mål av Sam Reinhart, tre assist signerade Aleksander Barkov och 20 Bobrovsky-räddningar.