Gå direkt till sidans innehåll
Novak Djokovic

Historisk skräll i natt – Djokovic rasar: ”Skojar du med mig?”

Lägg namnet Luca Nardi på minnet.

Den 20-årige italienaren – rankad 123:a i världen – slog ut världsstjärnan Novak Djokovic i en historisk skräll i Indian Wells.

Då kunde Djokovic inte hålla humöret uppe och fick ett utbrott under matchen.

Novak Djokovic slogs ut mot ”lucky loser”-spelaren Luca Nardi, rankad 123 i världen.
Serben fick ett utbrott mot domaren i matchen.

Det såg inte ens ut som att Luca Nardi skulle ställa upp i turneringen i Kalifornien, men som ”lucky loser” lyckades han kvala in i sista stund.

I den tredje rundan ställdes han mot det stora affischnamnet Novak Djokovic, som Luca Nardi har beskrivit som sin barndomsidol.

20-åringen störde Djokovic direkt och vann första set. Serben vann det andra, men i sista set var italienaren starkast och han vann matchen med totalt 6–4, 3–6, 6–3.

– Det här är ett mirakel. Jag är en 20-årig kille, rankad över 100 i världen, och slår Novak. Det är så, så galet, sa Nardi efter matchen.

Nardi, närmare bestämt rankad 123:a i världen, skriver dessutom historia som den lägst rankade spelaren att besegra Djokovic i en grand slam eller ATP Masters 1000-turnering. 

Rasade mot domaren: ”Skojar du med mig?”

Frustrationen hos Djokovic var synlig under matchen. Han fick bland annat ett utbrott mot domaren efter en situation där Nardi slutade spela då han felaktigt trodde att bollen var ute, vilket fick Djokovic att göra det samma. Men bollen satt – och poängen gick till italienaren.

– Bara för att han stannar betyder det inte att poängen är slut, sa domaren till Djokovic.

– Vad snackar du om? Han bokstavligen stannade och så var det. Han förvirrade mig totalt. Jag stannade också.

– Hur kan du göra den bedömningen? Skojar du med mig? fortsatte Djokovic.

Efteråt beskrev Djokovic jätteskrällen som ”välförtjänt” och var kritisk mot sin egen insats.

För italienaren väntar nu amerikanen Tommy Paul i nästa runda.

– Innan den här kvällen visste ingen vem jag var. Jag hoppas att publiken uppskattade matchen. Jag är superglad, säger Luca Nardi.