Gå direkt till sidans innehåll
Östersunds IK

Värvningsbomben: Östersund har gett Linus Videll ett seriöst bud

Östersund spelar just nu kvalspel mot Västervik för att behålla sin plats i hockeyallsvenskan. 

Lyckas jämtarna med den uppgiften kan en drömvärvning landa i deras knän till nästa säsong.

Enligt Expressens uppgifter har Östersund gett ett konkret bud till storstjärnan Linus Videll, 38 – som på allvar överväger flytt till ÖIK.

– Jag har inte skrivit på något för nästa säsong, säger Videll.

Linus Videll flyttar norrut nästa säsong?
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
I Fjol utsågs Linus Videll till årets forward och årets mest värdefulla spelare i hockeyallsvenskan.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Från ett av ligans topplag till nästjumbon som kämpar för sin allsvenska existens. 

Det bytet kan Linus Videll komma att göra, hur osannolikt det än må låta. 

Den 38-årige forwarden, som stundtals varit dominant i Södertälje och ifjol utsågs till hockeyallsvenskans mest värdefulla spelare, har för tillfället ett utgående kontrakt som sträcker sig till sista april. 

Södertälje och Videll har diskuterat en förlängning under lång tid, men förhandlingarna ska enligt uppgifter ha strandat. Videll var beredd att skriva på ett avtal för säsongen 24/25 redan i juni 2023, men begärde då en löneökning som Södertälje inte kunde ställa upp på. Därefter har diskussionen i stort sett lagts på is. SSK har även erbjudit en lösning för kommande säsong, med samma förutsättningar som Videll har haft under de två första åren, men det har inte utmynnat i en lösning. 

Samtidigt har Östersund klivit in i leken och är seriösa i sitt intresse med att locka Videll till Jämtland nästa säsong. Enligt källor ska Östersunds sportchef Per Tagesson och Videll ha varit i kontakt under flera månader och det finns ekonomiska förutsättningar för att erbjuda Videll ett lukrativt avtal över de kommande säsongerna. 

Påstår att det finns en överenskommelse

Vissa uppgiftslämnare hävdar att affären redan är i hamn, medan andra menar att det inte finns ett påskrivet kontrakt i dagsläget. Men Östersund är redo att lasta upp ett kontrakt som motsvarar det Linus Videll är ute efter.

Videll själv vill varken bekräfta eller dementera någonting kring det. 

– Jag har inte skrivit på något kontrakt någonstans för nästa säsong, säger han.

– Just nu så fokuserar jag på att komma tillbaka till slutspelet, säger han.

Det finns en koppling mellan Östersund och Linus Videll då hans fru är från Jämtland och de brukar spendera ledig tid i länet. Därför är Östersunds IK ett realistiskt alternativ för Videll, som i sådana fall skulle lämna Södertälje efter två starka säsonger i klubben. 

Gör förmodligen comeback i kvartsfinalen

Den här säsongen har han producerat 35 poäng på 30 matcher, ifjol noterades han för 57 poäng på 42 matcher, och utsågs då till hela ligans MVP.

För att affären ska gå i lås krävs att ÖIK behåller sin plats i hockeyallsvenskan. Endast då ska Videll kunna tänka sig att flytta från tabelltvåan Södertälje till nästjumbon Östersund. Under måndagen förlorade man första matchen mot Västervik i bäst av sju i hockeyallsvenskans play out.

Samtidigt kämpar Linus Videll på för att göra comeback med Södertälje, och det närmar sig.

– Vi har inte velat sätta ett datum än. Men vi räknar med att jag är tillbaka någon gång i kvartsfinalen. Det känns bättre och bättre för varje dag på is, och jag väldigt taggad på att komma tillbaka, säger Linus Videll.