Under onsdagen flaggade skolan på halv stång efter att en av eleverna omkommit i en fallolycka på ett fartyg i tisdags, under en skolresa i Spanien. Foto: Danielle Langert/SVT

Svensk elev omkom i fallolycka på skolfartyg i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

En svensk gymnasieelev från Marina Läroverket i Stockholm har omkommit i en olycka i Spanien. Enligt skolan orsakades dödsfallet av en fallolycka på ett fartyg.

– Kristeamet är påkopplat, säger skolans rektor Per Emteryd till SVT Nyheter.

Eleven från Stockholm som hittades avliden i Spanien i tisdags omkom i en fallolycka ombord på ett fartyg. Det bekräftar skolan i ett pressmeddelande.

”Det var under tidig morgon, tisdagen den 12 mars som vår elev omkom efter en olyckshändelse som inträffade ombord på fartygets undre däck där sovhytter finns. Vid tillfället för fallolyckan var eleven inte delaktig i framförandet av fartyget.”

Var en utbildningsresa

Vid olyckstillfället befann sig fartyget strax utanför ön El Hierro på Kanarieöarna och väderförhållandena ska ha varit lugna.

”Utbildningsresan genomfördes som en del av klassens studiegång i årskurs tre och skulle pågå i ytterligare tre veckor.”

”Av respekt för de anhöriga kommer vi inte kunna ge några fler detaljer eller kommentera ärendet vidare”.

– Kristeamet är påkopplat och arbetar med krishantering tillsammans med personal på skolan, skriver rektorn Per Emteryd i ett tidigare mejl.

Personal flygs ner

De övriga eleverna är på väg hem till Sverige.

– Vi har personal på plats redan, och så har vi flugit ner medarbetare under dagen..

– Det är otroligt sorgligt det som har hänt. Mina tankar går till de anhöriga.

UD bekräftar dödsfall

Utrikesdepartementet bekräftar för SVT att en ung man hemmahörande i Svealand har avlidit den 12 mars.

Anhöriga är enligt UD underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.