Sök

Noteringsbonanza – flera hajpade bolag uppges gå till börsen

RedditSheinNew York-börsen

Flera bolag uppges gå till börsen nästa år: Reddit, Kim Kardashians Skims och kinesiska modejätten Shein.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Är det nu det vänder?

Under morgonen noterade vi att kinesiska Shein, efter månader av spekulationer, ska ha ansökt om en börsnotering i USA. Det uppger i alla fall insatta källor till flera internationella medier.  Och den kinesiska fast fashion-kometen är inte ensam om att ha siktet inställt på börsen 2024, skriver Bloomberg

Diskussionsforumet Reddit uppges hålla samtal med investerare om en potentiell IPO nästa år. Reddit är för den icke insatta kanske mest känt för att ha varit skådeplatsen för 2021 års börshausse, där användare pumpade upp aktier som Gamestop och biokedjan AMC i syfte att trycka till hedgefonderna. Enligt källor kan en notering vara aktuell redan i det första kvartalet. Bolaget siktar på en värdering på 15 miljarder dollar. 

I gänget av Wall Street-aspiranter finns även Kim Kardashians underklädesraket Skims och datasäkerhetsbolaget Rubrik, skriver Bloomberg. I fallet med superinfluencerns shapewear så finns faktiskt en Sverigekoppling. Skims grundades nämligen av Kim Kardashian tillsammans med svenska paret Jens och Emma Grede. Sverige kan få en ny Wall street-vd i Skimschefen Jens Grede. 

2023 blev ett tämligen svagt år för noteringar på den amerikanska börsen, där chipbolaget Arm stack ut som årets supernotering

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer