Gå direkt till sidans innehåll
Nybro Vikings

Nybro klart för kvartsfinal i hockeyallsvenskans slutspel

Succén fortsätter för Nybro Vikings.

Under torsdagskvällen blev nykomlingarna klara för kvartsfinal efter att ha besegrat Almtuna i två raka matcher.

– Vårt mål var att hålla oss kvar så allt är bara en bonus nu, säger Tex Williamsson i TV4.

Nybro klev in i onsdagens match hemma i Liljas Arena med övertaget efter att ha vunnit det första mötet mot Almtuna med 6–3. 

Och de inledde på bästa möjliga sätt när Adam Persson gav hemmalaget ledningen efter 10 minuter. Matchen förblev sedan mållös fram till att Daniel Ljungman utökade till 2–0 sju minuter in i tredje. 

Janne Väyrynen utökade i slutet av den tredje perioden och Nichlas Torp fastställde slutresultatet till 4–0 efter mål i tom kasse. Resultatet innebär att Nybro är klara för kvartsfinal samtidigt som säsongen är över för Almtuna.

– Det är stort för klubben. Vårt mål var att hålla oss kvar så allt är bara en bonus nu. Det är bara att njuta och ha roligt, säger matchhjälten Tex Williamsson i TV4.

Tommy Samuelsson utsedd till årets tränare

Inför kvällens match blev Tommy Samuelsson dessutom utsedd till årets tränare i hockeyallsvenskan.

Samuelsson tog över som tränare inför årets säsong och har nu lett nykomlingen hela vägen till kvartsfinal.

Efter matchen var han full av beröm för sin förstemålvakt.

– En av de viktigaste faktorerna till varför vi står här idag är Tex Williamsson. Där bevisar han sig idag och jag är jätteglad för hans skull, att han får hålla nollan, säger Samuelsson och fortsätter.

– Han sprider ett lugn, det ser man. Vi är illa ute i andra men vågar spela ändå i sista perioden och det är han en stor bidragande orsak till.