Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Zätterström om skrälluttagningen och pappans bortgång: "Blir att man hedrar honom"

Allsvenskan

MALMÖ. Nils Zätterström hade en händelsefylld vecka, med dubbla belöningar och en operation.
Men i bakgrunden vilar sorgen efter hans pappas bortgång.
- Det har varit väldigt tufft så klart. Han var mitt stöd, säger Malmö FF-talangen.

Foto: Bildbyrån.

Den 18-årige mittbackens resa i Malmö FF har gått fort. Så sent som i juli förra året gjorde Nils Zätterström sin första A-lagsträning, innan han blev en del av truppen under årets försäsong.  

Zätterström A-lagdebuterade sedan i svenska cupen-matchen mot IFK Luleå och satt på bänken i gruppspelsmötena mot Öster och Varbergs Bois. Ett femårskontrakt med MFF blev belöningen för en vecka sedan, och efterföljande dag kallades han till förbundskaptenen Daniel Bäckströms U21-landslag.  

Zätterström fick dock lämna återbud tämligen omgående. Några veckor tidigare hade han råkat ut för olycka på en elsparkscykel, och en operation blev nödvändig kort efter att U21-kallelsen kom. 

Annons

- Jag blev påkörd och ramlade, och tog emot med handen. Och bröt båtbenet. En fraktur där, vilket är rätt vanligt när man landar och tar emot kraftigt, säger Nils Zätterström till Fotbollskanalen.

Får du köra vidare med elsparkscykel?  
- Det blir inget sådant.  

Är det klubben som har satt stopp?  
- Ja, jag själv också. Vi är på samma sida där. 

U21-uttagningen kom efter blott 90 minuter av tävlingsfotboll på seniornivå. Vägen har inte varit spikrak för den reslige Zätterström, som behövde spela ett extra år i P17-laget innan han flyttades uppåt i akademin.  

- Det (landslagskallelsen) var ett väldigt kul besked, och jag hade inte pratat med Daniel innan. Jag var överraskad, det var riktigt kul. Det var samma dag som jag fick veta att jag skulle opereras, så det var mycket som hände, säger han.  

Annons

Det måste varit en stor bekräftelse?  
- Ja, verkligen. Det är ju ett steg ifrån A-landslaget, eller vad man ska säga. Det är riktigt stort att få det förtroendet. Inte bara det jag fått från MFF av tränare, utan att få det från en utomstående också. Det är en liten boost.  

Hur kändes det att få A-kontraktet till slut?  
- Det var också riktigt kul. Det är har varit mitt mål sedan jag började här i MFF, och det känns fantastiskt att få uppnå det. 

Det senaste året har dock varit prövande för tonåringen, eftersom hans pappa, Christian, gick bort för drygt ett år sedan. Christian Zätterström var en MFF-supporter och elithandbollsspelare i bland annat Lugi, med landslagsmeriter från 70-talet.  

- Det har varit väldigt tufft så klart. Han var mitt stöd mycket i karriären när jag var yngre. Han var ju professionell handbollsspelare så han kunde ge mig mycket råd och stöd där. De första månaderna där var väldigt tuffa. Sedan dess, ja man börjar vänja sig vid det, säger Zätterström 

Annons

- Det första halvåret tror jag att det påverkade mig rätt mycket. Kanske mer än vad man själv är medveten om. 

Zätterström berättar att han stod sin pappa väldigt nära. Själv försöker Nils Zätterström hitta kraft i prestationerna genom att ära sin pappa. 

- På ett sätt blir det att man hedrar honom, genom att kämpa på och fortsätta, säger han och avslutar.  

- Han lärde mig att det är viktigt att jobba hårt inom idrotten. Att talang inte tar en hela vägen, och att den som kommer längst i slutet kanske inte är den som är längst fram i början, speciellt när man är i ungdomsår. 

Publicerad 2024-03-19 kl 20:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto