KLART: NT sänder IFK:s genrep – se mötet med Gefle här

Ett sista test för IFK. Andreas Alms slutliga chans att testa taktik och förbättra truppens matchform inför den allsvenska premiären i påsk. Och nu står det klart att matchen mot Gefle sänds direkt på NT.se.

IFK Norrköping gör sig redo för säsongen och genrepet mot Gefle går att se på NT.se.

IFK Norrköping gör sig redo för säsongen och genrepet mot Gefle går att se på NT.se.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-03-20 12:00

IFK Norrköping avslutar försäsongen med två träningsmatcher. I helgen spelade Andreas Alms lag oavgjort, 1–1, hemma mot IFK Värnamo. På lördag väntar genrepet – en träningsmatch mot Gefle IF på Platinumcars Arena. En sista chans att spela ihop startelvan innan stora guldfavoriten Malmö FF gästar Norrköping en vecka senare.

Och genrepet sänder NT-sporten direkt.

Som prenumerant ser du 90 minuter plus tillägg på sajten.

– Mycket roligt att vi kan följa IFK:s uppladdning inför allsvenskan på det här sättet. Matchen mot Gefle markerar starten på en intensiv sista vecka inför den allsvenska premiären på Påskafton. NT-sporten kommer under premiärveckan att bevaka alla träningar inför öppningsmatchen och hålla läsarna och IFK-supportrarna uppdaterade med de senaste nyheterna. Det ska märkas att serien närmar sig och att vi skruvar upp fotbollsbevakningen nu, säger NT:s sportchef Jacob Sjölin.

Gefle IF, som slutade nia i superettan i fjol, väntas få en tuffare säsong 2024. På upptaktsträffen tidigare i veckan tippade både tränare och media att klubben åker ur serien – och passeras av lokalrivalen Sandviken.

– Jag blir bara sporrad egentligen av det. Det är bra att de har den bilden av oss och så är det upp till oss att motbevisa, säger GIF-managern Mikael Bengtsson till Gefle Dagblad.

Matchsändningen startar 13.50 på lördag – med avspark 14.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!