Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Saudiarabien är ett av de säkraste länderna i världen”

Landslags-VM i e-sport hålls i saudiska Riyadh i år.

Förbundspresidenten prins Faisal försäkrar nu medlemsförbunden om att de kan känna sig trygga i landet.

Saudiarabien är ett av de säkraste länderna i världen”, skriver han i ett mejl enligt Pressfire.no.

IOK-presidenten om planerna för OS i e-sport
Prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud är president för IESF.
Foto: IESF
Världsmästerskapet i e-sporten Counter-Strike 2022.
Foto: Stephanie Lindgren / ESL

Flera av årets största e-sportturneringar kommer hållas i Saudiarabien i år, däribland landslags-VM som arrangeras av Internationella e-sportförbundet (IESF). 

Prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud är ny president för IESF och försäkrar nu medlemsförbunden om säkerheten i landet inför turneringen i ett mejl som norska Pressfire.no har tagit del av.

När det gäller oro för säkerheten och välbefinnandet för besökare i Saudiarabien vill jag lugna er direkt. Det finns ingen anledning att oroa sig för säkerheten för lag, idrottare eller fans som reser till Saudiarabien”, skriver han enligt sajten.

”Saudiarabien omfamnar mångfald”

Prins Faisal menar att Saudiarabien är ett av de säkraste länder i världen, med få våldsbrott, samtidigt som polisen är måna om att skydda alla oavsett bakgrund. 

Saudiarabien omfamnar också mångfald och välkomnar människor från olika ideologiska och rasmässiga bakgrunder.

Det norska och kanadensiska e-sportförbundet har tidigare uttryckt oro för säkerheten i Saudiarabien för homosexuella och transpersoner. 

Svenska e-sportförbundet har tidigare bojkottat både EM och VM på grund av ryskt deltagande, men ville i november inte uttala sig om huruvida en bojkott av VM i Saudiarabien kan bli aktuellt.

– Vår förhoppning är ju att kunna ta ett VM till Sverige och med det sagt kunna påskynda förändringar, sa Sammi Kaidi, ordförande på Svenska e-sportförbundet, till Expressen då

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.