Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL-kvalet bjuder på en superspik

Det ligger en kvarts miljon extra i potten på kvällens Powerplay. 

Överskattat Djurgården kan få problem mot ett desperat Björklöven.


ANNONS: Lämna in Amrounis system

Foto: DAVID WRELAND / BILDBYRÅN

DAGENS BÄSTA SPIK

HV71

Det står 1–1 i matcher när lagen åker till Oskarshamn för första gången men HV71 har dominerat det första två matcherna spelmässigt. HV71 visade under grundserien att man är ett bättre lag och till 42% känns tvåan som en superspik.

DAGENS BÄSTA SKRÄLL

Björklöven

Djurgården vann det första mötet överlägset men gästerna har en hög högsta nivå i sig och kan utmana Djurgården med rätt matchbild. Ettan blir alldeles för stor favorit.


MATCH FÖR MATCH

1. Oskarshamn – HV71

HV71 dominerade den första matchen spelmässigt även om det blev förlust med 2-4. I den andra matchen vann HV71 till slut komfortabelt med 4-0.


2. Djurgården – Björklöven

Björklöven hade inte den bästa formen inför slutspelet och i den första matchen mot Djurgården var man chanslösa. DIF vann enkelt med 6-2. Vi kan räkna med en reaktion från gästerna.


3. Södertälje – Karlskoga

Det första mötet var jämnt och målsnålt. Karlskoga tycks ha prickat formen till slutspelet. Gästerna har stärkt upp sin defensiv och övertygade i den första matchen mot SSK. Snabb revansch?


4. Troja/Ljungby – Vimmerby

Vimmerby vann de första matcherna på hemmais och nu ligger pressen på Troja/Ljungby. Troja/Ljungby har haft svårt att skapa chanser mot Vimmerby under de två inledande matcherna.


5. Karlskrona – Halmstad

Det har varit jämnt och målrikt i de två inledande matcherna. Överlag är det Halmstad som varit det bättre laget och det tror jag kommer fortsätta även om man spelar på bortais.


6. Boden – Piteå

Piteå har varit ett spöke för Boden under säsongen men efter fem mål i den tredje perioden av match fem och en seger är känslan att spöket är som bortblåst. Klar fördel för Boden på hemmais.


7. Tranås – Hudiksvall

Hudiksvall gick in till slutspelet med bra form och har dominerat i de två inledande hemmamatcherna. Tranås behöver höja sig om inte det här ska bli en kortlivad matchserie.


8. Sundsvall – Kristianstad

Sundsvall har höjt sig under den andra halvan av säsongen men förlorade två jämna matcher i Kristianstad. Nyckelmatch nu för att inte tappa till 0–3 och ett näst intill omöjligt läge i matchserien.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.