Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ett motiverat Dallas vinner med marginal

Offensivt skickligt Dallas jagar förstaplatsen i Western Conference när redan avhängda Arizona Coyotes kommer på besök. 

HV71 siktar på att ta tillbaka hemmafördelen i kvalspelet.

Foto: JEROME MIRON / BILDBYRÅN

■■ Det spelas några matcher i damernas Champions League även i kväll men det är fullt fokus på hockeyn. Det är kvalet till hockeyallsvenskan, kvalserien till SHL och NHL som står på schemat.


■■ Dagens bästa spel hämtas från NHL och mötet mellan Dallas Stars och Arizona Coyotes. Arizona var tippat i botten av tabellen inför säsongen då laget fortsätter bygga om truppen inför framtiden. Trots det var man länge med i kampen om slutspelet men nu har tåget gått och vi har sett laget vika ner sig några gånger när man hamnat i underläge tidigt under matcherna.

Dallas har allt att spela för och är det laget som gjort näst flest mål av samtliga i Western Conference. Dallas har fyra kedjor som producerar framåt och är extremt svåra att möta.

Slutspelsplatsen är i princip säkrad men man spelar fortfarande för att kunna komma etta i Western Conference och därmed säkra hemmafördel genom hela slutspelet. 

Dallas att vinna med handicap -1,5 spelas till oddset 1,81.


■■ På Bomben bygger jag systemet runt en komfortabel seger för HV71. Det står visserligen 1–1 i matcher men spelmässigt har HV71 varit det klart bättre laget i de två inledande matcherna och jag tror att man tar tillbaka sin hemmafördel i kväll. 

SSK behöver få igång sin offensiv mot defensivt skickliga Karlskoga. 

Djurgården ska vara favorit hemma mot Björklöven men gästerna har spets framåt för att kunna skrälla och det finns värde i bortasidan.


Dagens bästa spel

Dallas Stars – Arizona Coyotes: Dallas -1,5 Handicap

Odds: 1,81

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben

A. Djurgården – Björklöven

2, 3, 4 – 1, 3, 5

B. Södertälje – Karlskoga

1, 3, 5 – 0, 2

C. Oskarshamn – HV71

1, 2 – 4, 5

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

Häcken – Paris SG 2

Häcken tog sig överraskande vidare från gruppspelet trots att Chelsea, Paris FC och Real Madrid fanns i truppen. PSG går starkt i den inhemska ligan och har CL som ett stort fokus. Tvåan får tipset.


Djurgården – Björklöven 1

Björklöven hade inte den bästa formen inför slutspelet och i den första matchen mot Djurgården var man chanslösa. DIF vann enkelt med 6-2. Vi kan räkna med en reaktion från gästerna. Lutar åt DIF.


Södertälje – Karlskoga 1

Det första mötet var jämnt och målsnålt. Karlskoga tycks ha prickat formen till slutspelet. Gästerna har stärkt upp sin defensiv och övertygade i den första matchen mot SSK. Snabb revansch?


Oskarshamn – HV71 2

HV71 dominerade den första matchen spelmässigt även om det blev förlust med 2-4. I den andra matchen vann HV71 till slut komfortabelt med 4-0. Till oddset 2,18 gillar jag bortasidan. Värde!


Brann – Barcelona 2

Brann har fått en madrömslottning när en av förhandsfavoriterna i form av Barcelona står för motståndet. Gästerna har radat upp storsegrar i den inhemska ligan får gälla som megafavorit ikväll.


Washington – Toronto X

Caps gör en sista push för att nå slutspel och kommer från tre raka segrar. Ovechkin har fått igång sitt målskytte igen. Toronto är det bättre laget sett till kvalité. Öppet på förhand.


Dallas – Arizona 1

Seguin och Dadonov är frågetecken inför mötet hos Dallas. Arizona har hela sex spelare på skadelistan. Gästerna kommer från två raka segrar men har ingenting att spela för i serien. Fin etta!


Los Angeles – Minnesota 1

Spurgeon och Eriksson Ek är osäkra till spel för gästerna. Kings har både Grundström och Arvidsson på skadelistan. När lagen möttes i höstas vann Kings överlägset med 7-3. Ettan tippas.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.