Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dani Alves

Dani Alves kan försättas på fri fot mot borgen

Dani Alves kan släppas ur häktet i väntan på slutgiltig dom.

Om han betalar borgen.

Drygt elva miljoner kronor krävs för att den fängelsedömde fotbollsprofilen ska försättas på fri fot, skriver Marca. 

Daniel Alves.
Foto: EUROPA PRESS/D ZORRAKINO POOL/EU / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Neymar och Alves på VM i Qatar 2022.
Foto: HANNAH MCKAY / BILDBYRÅN

För snart en månad sen kom beskedet att Dani Alves döms till fängelse i 4,5 år.

Dessförinnan hade den tidigare Barcelona-stjärnan suttit häktad i ett år, misstänkt för sexuella övergrepp.

Domen överklagades och nu kommer besked från Barcelonas domstol om att Alves kan försättas på fri fot i väntan på en ny dom. Detta förutsatt att han betalar en miljon euro, drygt elva miljoner kronor, i borgen, skriver Marca.

Enligt Mundo Deportivo kan Alves komma att släppas inom de närmaste timmarna. Men det rör sig om en högst villkorad frihet.

Bland annat kommer man att beslagta båda Alves pass (spanskt och brasilianskt) för att säkerställa att han inte lämnar landet. Detta då man fortsatt anser att risken att Alves flyr är så pass stor, om än mindre än tidigare.

I avtalet finns också ett kontaktförbud gentemot den utsatta kvinnan. Dani Alves får inte vistas inom en kilometer från hennes hem eller arbetsplats.

Han får inte heller kontakta henne på annat vis.

Greps efter fotbolls-VM

Det var i december 2022, kort efter att VM i Qatar avslutats, som den brasilianske fotbollsstjärnan Dani Alves greps, misstänkt för att ha sexuellt ofredat en kvinna på en nattklubbstoalett i Barcelona.

Alves ska under det senaste året ha ändrat sin historia, men han har under hela tiden vidhållit att det funnits ett samtycke.

– Jag är inte den sortens man. Jag är inte en våldsam man, sa den förre landslags- och Barcelonastjärnan, enligt nyhetsbyrån AP.

Kvinnans redogörelse om vad som hände den natten är en helt annan. Under rättegången har hon hävdat att hon dansade med Alves och villigt gick in på toaletten men att han inte lät henne gå när hon ville. Hon berättade också att Alves slog och förolämpade henne och tvingade henne till att ha sex.

– Hon sade aldrig till mig att sluta. Vi njöt båda två, sa Alves som också nekade till att ha slagit eller förolämpat henne.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.