Dani Alves köpte sig fri för elva miljoner

Publicerad 2024-03-20

Den förre fotbollsstjärnan Dani Alves dömdes i slutet av februari till 4,5 års fängelse för våldtäkt.

Men nu släpps han åtminstone tillfälligt på fri fot, efter att ha betalat en borgenssumma på motsvarande ungefär 11 miljoner kronor.

40-åringen har redan avtjänat en fjärdedel av sitt straff då han suttit häktad sedan januari 2023. Alves har överklagat domen och i väntan på en dom i högre instans släpps han nu fri. Dock utan sitt pass och med kravet att han stannar i Spanien och veckovis besöker det spanska rättsväsendet.

– Jag kommer inte att fly, jag tror på rättvisa, säger han enligt Sport.

Det är ännu inte känt när utfallet av rättegången kommer att vara klart, men enligt spanska medier kan det ske redan inom de kommande dagarna.

Dödförklarades felaktigt

Förra veckan uppgav en brasiliansk twittrare, vid namn Paulo Albuquerque, att Alves ska ha tagit sitt liv i fängelset. Ett rykte som sedan dementerades.

Dani Alves, som spelade högerback, är en av fotbollshistoriens mest titeldekorerade spelare. Under sin karriär i bland annat Barcelona, Juventus och Paris SG har han vunnit 43 titlar. I februari dömdes Dani Alves för att ha våldtagit en kvinna på en nattklubb i Barcelona efter VM i Qatar.

Följ ämnen i artikeln