Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bill Skarsgård

Kritik mot nya ”The Crow” – efter Brandon Lees död

Brandon Lee dog i en tragisk skjutolycka under inspelningen av filmen ”The Crow”.

Nu kritiserar originalregissören Alex Proyas nyversionen av filmen med Bill Skarsgård i huvudrollen.

”Det är hans (Brandons) arv. Det är så det ska förbli”, skriver han på Facebook, enligt The Hollywood reporter. 

Senaste nöjesnyheterna med Expressen
Brandon Lee i ”The Crow”.
Foto: FOTO: CROWVISION/TV4 / TV4
Bill Skarsgård i nyversionen av ”The Crow”.
Foto: RUBA / BACKGRID UK / TT / TT NYHETSBYRÅN
Bill Skarsgård.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Alex Proyas ihop med Will Smith.
Foto: ROBERTO PFEIL / AP
Rupert Sanders.
Foto: MAX POWELL, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Bruces Lees son Brandon Lee dog under inspelningen av filmen ”The Crow 1993, bara 28 år gammal. Det var under en scen som medskådespelaren Michael Masee råkade skjuta honom på riktigt när en pistolrekvisita drabbades av ett tekniskt fel, skriver The Independent.

Filmen färdigställdes för att hedra Lees minne men regissören Alex Proyas har sagt att det inte kommer göras någon ny version av respekt mot Brandon.

Nu har regissören Rupert Sanders dock gjort en ny version av ”The crow” med Bill Skarsgård i huvudrollen. Sanders har tidigare gjort bland annat ”Snow White and the Huntsman” med Kristen Stewart och Charlize Theron i huvudrollerna.

Den nya filmen har premiär den 7 juni. Men nu riktar regissören bakom originalfilmen kritik mot den nya versionen.

”The Crow' är inte bara en film. Brandon Lee dog när han gjorde den, och det färdigställdes som ett bevis på hans förlorade briljans och tragiska bortgång. Det är hans arv. Det är så det ska förbli”, skriver Alex Proyas på Facebook enligt The Hollywood reporter.

Regissörens ord: ”Talar sitt tydliga språk”

Han länkar även till en artikel av film- och seriesajten CBR som skriver att trailern för den nya filmen har fått många ogilla-markeringar på Youtube och skriver följande:

”Jag är säker på att skådespelarna och produktionen verkligen hade goda avsikter, som vi alla gör på vilken film som helst. Det gör ont i mig att säga mer om det här ämnet, men jag tycker att (fansens) svar talar sitt tydliga språk”.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.