Portugals förbundskapten tokhyllar Sverige

Uppdaterad 2024-03-21 | Publicerad 2024-03-20

PORTO. Portugal är ett av världens bästa och formstarkaste landslag.

Men respekten för den svenska anfallskvartetten är stor.

– Vi får en unik möjlighet att slipa på vår defensiv inför EM, säger förbundskaptenen Roberto Martinez inför matchen i morgon.

Läs mer här: Portugal kör över Sverige – mardröm i Tomassons första landskamp


Presskonferensen med Portugals förbundskapten Roberto Martinez hade inte pågått länge förrän den första frågan från de inhemska reportrarna kom om Viktor Gyökeres och hur de skulle stoppa ligans skyttekung i morgon.

Martinez inledde med att hylla den 25-årige Sporting-anfallaren.

Dejan Kulusevski, Viktor Gyökeres och den svenska offensiven.

– Enligt mig är han en av säsongens bästa värvningar i hela Europa. Hans bidrag till portugisisk fotboll har varit fantastisk, säger spanjoren.

– Men Sverige har också Isak som är mycket bra centralt. Och Kulusevski, Forsberg och Elanga. Det är många spelare som är bra man-mot-man, vilket ger oss ett bra tillfälle att hantera den typen av spelare. Man har en offensiv kvartett som är på den högsta nivån. Den kommer att kräva perfektion av vår defensiv. Vi får en unik möjlighet att slipa på vår defensiv inför EM. Så vårt mål är inte att stoppa en enstaka spelare (Gyökeres) bara.


Fotbolls-EM 2024: Spelschema – alla matcher och tider

Roberto Martinez.

Hyllade Tomasson

Martinez prisade såväl Blågult...

– Sverige är ett topplag som förtjänar att vara med i EM.

...som Jon Dahl Tomasson.

– Jag följde hans arbete i Blackburn på nära håll. Jag tror att han är den perfekte personen att få ut det bästa av alla de här offensiva spelarna med sin erfarenhet.

...och Sverige som (fotbolls)land.

– Jag beundrar fotbollskulturen i Sverige. Varje gång jag haft möjligheten har jag tagit mina lag på försäsongsläger i Sverige. Gästvänligheten håller alltid högsta klass och jag älskar miljön ni har för fotbollslag.