Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Elitspelare på läckt swishlista kopplad till bordellhärva

Allsvenskan

195 personer har swishat en bordelldömd massagesalong. 
Med på listan finns en elitspelare, som har meriter från allsvenskan.

Foto: Bildbyrån.

En kvinna i 50-årsåldern dömdes nyligen till två år och åtta månaders fängelse för grovt koppleri. Hon bedrev en bordell förklädd som en thaisalong.

Tingsrätten slog i domen fast att flera kvinnor tvingades sälja sex på salongen under psykisk press eller tvång, enligt en lokaltidning som rapporterat om saken. Den dömda kvinnan tjänade över 400 000 kronor på sin olagliga verksamhet.

I domen mot kvinnan följde en bilaga med 279 swish-transaktioner, från 195 olika personer, till thaisalongen. Swish-betalarnas namn och telefonnummer var där maskade, det vill säga censurerade. Men maskningen har gått att avkryptera.

Annons

Fotbollskanalen har tagit del av listan i sin helhet och där figurerar en elitspelare, med meriter från spel i allsvenskan. Spelaren har vid ett tillfälle swishat totalt 1 100 kronor till salongen, uppdelat på två betalningar. Betalningarna gjordes 2022.

Det är inte klarlagt hur många av personerna som finns med på listan - som alltså innehåller 195 olika namn - som misstänks för brott. Inte heller vilka av dem som kommer eller riskerar att bli det. Inte heller om de fått massage, erhållit sexuella tjänster eller både och är klarlagt. 

Totalt har 30 personer dömts för sexköp på salongen hittills. Straffet för sexköp är fängelse i högst ett år. 

Den nämnda spelaren är sedan tidigare straffad för ringa narkotikabrott och olovlig körning.

Fotbollskanalen har sökt spelaren

Publicerad 2024-03-20 kl 14:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto