Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda HC

Matchstraff för Roger Rönnberg mot Linköping

Matchstraff för Roger Rönnberg.

Frölundas tränare tvingades lämna båset i andra perioden av bortamatchen mot Linköping.

Frölunda vann med 2-0. 

– Det är en personlig kränkning som jag får bära resten av livet, säger han till Aftonbladet

Men göteborgarna vann mot Linköping • Slutresultat 0-2
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Det var i mitten av den andra perioden av matchen mellan Linköping och Frölunda som Roger Rönnberg blev rejält irriterad på domarna. 

Efter ett längre avbrott i spelet fick Frölundas tränare först en utvisning, och när han fortsatte att visa sitt missnöje med domarna fick han matchstraff och tvingades lämna Frölundas bås innan halva matchen var spelad.

Tv-bilderna visade hur Rönnberg satte sitt anteckningsblock mot ena örat i gest som kan tolkas som ”jag hör er inte” mot domarna kort innan han visades ut. 

Till Aftonbladet säger Roger Rönnberg att domaren står tio meter från honom och försöker prata med honom men Rönnberg hör inte vad han säger. Han antar att han ”får matchstraff för dålig hörsel”.

– Jag tar det väldigt personligt. Det är en personlig kränkning som jag får bära resten av livet. Jag ser ingen annan anledning. Jag säger inte ett ord. Jag är inte ens arg, inte ens upprörd. Jag är i ett jättebra tillstånd. Jag vet att jag betett mig illa genom åren i båset med gester och ord. Men det känns helt abrupt att bli behandlad så här. Jag vet inte vad han brusar upp sig på, säger Rönnberg till tidningen.

Matchstraff för Rönnberg när Frölunda vann

Innan Roger Rönnberg fick matchstraff hade Gustav Rydahl gett Frölunda ledningen i den första perioden. Matchen slutade 2-0 till Frölunda. Göteborgarnas andra mål gjordes av backen Tom Nilsson. 

– Vi vill vara tydliga i vårt sätt att spela och ha ett bra presspel. Vi har haft två tuffa hemmamatcher som sätter sig lite på skallen. Men killarna tar sig an förberedelserna på ett riktigt bra sätt. Jag är grymt imponerad och stolt över det, säger Anders Burström. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.