En stor polisinsats pågår i den norska orten Moss efter att en svensk man blivit skjuten vid en idrottshall. Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT Foto: Terje Bendiksby

Svensk man skjuten i Norge

Uppdaterad
Publicerad

En svensk medborgare har blivit skjuten i orten Moss i Norge. Det uppger norsk polis för NRK.

Skottlossningen ska ha skett vid en idrott- och simhall i orten Moss söder om Oslo. Enligt den norska polisen ska sju till åtta skott avlossats strax innan klockan 17.

Mannens som är i 30-årsåldern är allvarligt skadad och han har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Han ska ha träffats av flera skott.

Polisen söker minst två misstänkta gärningsmän som lämnat platsen i en mörk bil, enligt polisen kan de vara beväpnade, skriver NRK.

Misstänkt gängkoppling

Mannen som är skjuten är bosatt i Sverige och är känd av polisen sedan tidigare.

De misstänkta gärningspersonerna tros ha kopplingar till ett kriminellt nätverk och polisen säger att det är sannolikt att offret och de misstänkta gärningspersonerna på något sätt känner varandra sedan innan. Det skriver VG.

Den norska polisen meddelar att de har beslutat om att skärpa gränskontrollerna mot Sverige under kvällen och att de kommer kontrollera bilar som passerar över gränsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.