Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-03-29 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/varfor-tillater-inte-seb-en-ovre-grans-for-overforingar/

INSÄNDARE

Insändare. Varför tillåter inte SEB en övre gräns för överföringar?

SEB:s huvudkontor i Kungsträdgården i Stockholm. Med tanke på alla bedrägerier av äldre kunder är det märkligt att denna storbank inte verkar vilja arbeta förebyggande, anser insändarskribenten.
Foto: Johan Jeppsson/TT

INSÄNDARE. En av våra största banker vill inte hjälpa en äldre kund att begränsa belopp som kan överföra från hans konton. Varför tillåter inte SEB en sådan övre gräns för överföringar? frågar Örjan Hansson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Jag bokade tid på SEB:s kontor vid Östermalmstorg i Stockholm för att hjälpa en 79-årig vän. Han fick hjälp med att betala en större faktura samt uppdatering av mobilnummer så att han kan betala fakturor hemifrån framtiden.

Med hänvisning till att han nu kommit upp i en ålder då han kan (kommer?) bli uppringd av bedragare bad jag banken sätta en övre gräns för transaktioner. Det visade sig vara omöjligt! Så nu är det fritt fram för bedragare att ringa honom (och skrämma honom med bankernas varningar för bedragare) och lura honom att föra över pengar till dem.

Min fråga till SEB är följande: Varför ger ni inte era äldre kunder möjlighet sätta övre gränser för överföring av pengar?

Mer om insändare: Så skriver du på insändare och svar

Fler insändare: dn.se/insandare

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt

Bild 1 av 1
Foto: Johan Jeppsson/TT