Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

CS2

Andra svensken utslagen ur PGL Major i Köpenhamn

Även Isak Fahlén missar avancemang i PGL Major i Köpenhamn.

Brasilianska Imperial stod för en stark vändning mot Gamerlegion.

Nu är Brollan den enda kvarvarande svensken.

Isak Fahlén.
Foto: PGL / Twitch

Med 2–2 i matcher var det kniven mot strupen för Gamerlegion, med svenske Isak Fahlén, när laget ställdes mot brasilianska Imperial på onsdagen. Vinnaren skulle säkra avancemang till elimineringsstadiet medan förloraren är ute ur Köpenhamn-majorn i Counter-Strike.

Gamerlegion kunde säkra en seger efter förlängning på Overpass med 16–12, efter en stark sen upphämtning på ordinarie tid.

Imperial kom ut starkast på Mirage och visade fint spel på sin T-sida. Gamerlegion lyckades däremot hämta upp ett stort underläge och kvittera ställningen till sidbytet.

Dominans

När Imperial sen vann pistolrundan så började det däremot se mörkt ut för Gamerlergion, som inte tog en enda runda på anfallssidan. Imperial vann karta två med 13–6 och Nuke krävdes för att skilja lagen åt.

Brassarna imponerade där stort på sin CT-sida och ledde med fyra rundor vid bytet. Det var dominans när Imperial också vann mötet med 13–5.

Isak är därmed den andra svensken efter Nawwk att åka ut ur majorn i Köpenhamn. 

Nu återstår bara utlånade NIP-stjärnan Ludvig ”Brollan” Brolin, som spelar för Mouz.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.