Brann chockade mästarna – knapp seger för Barça

Uppdaterad: 20 mars 2024Publicerad: 20 mars 2024

Det regerande mästarlaget Barcelona – där den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö inledde på bänken – var nära att åka på ett bakslag i Champions League-kvartsfinalen borta mot norska Brann. Allt började visserligen planenligt när norskan Caroline…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Brann chockade mästarna – knapp seger för BarçaPaul S Amundsen/NTB/TTCecilie Kvamme jublar efter sitt 1–1-mål hemma mot Barcelona, men bortalaget vann till slut med 2–1 i den första kvartsfinalen av Champions League.FotbollTT Det regerande mästarlaget Barcelona – där den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö inledde på bänken – var nära att åka på ett bakslag i Champions League-kvartsfinalen borta mot norska Brann. Allt började visserligen planenligt när norskan Caroline Graham Hansen redan i den nionde minuten skickade in ledningsmålet för den katalanska storklubben på en hörnvariant. Bortalaget hade även bud på fler mål, men Aurora Mikalsen storspelade i Branns mål och hade vid något tillfälle även hjälp av ribban. Innan den första halvleken var slut kunde dock Cecilie Kvamme kvittera för Brann, som inför säsongen var det lägst rankade laget i turneringen. Till slut kunde inte norskorna stå emot gästerna från Spanien. I den 72:a matchminuten skickade Salma Paralluelo in 2–1, vilket även blev slutresultatet. Rolfö har precis gjort comeback efter sin långa skadefrånvaro och hoppade in i den 73:e minuten. Returen spelas i Barcelona på torsdag nästa vecka.