Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rauf Ahmadi, ordförande i islamiska kulturföreningen i Karlstad, är skeptisk till att utsätta kroppen för hård träning under fastan. Foto: Victor Moberg Gustafsson/SVT

Han är skeptisk till hård träning under ramadan

Uppdaterad
Publicerad

Hård träning under fastan kan vara tufft. Speciellt när du varken får äta eller dricka medan solen är uppe. En av de som är skeptiska till en för hög nivå av aktivitet är Rauf Ahmadi, ordförande vid islamiska kulturföreningen i Karlstad.

Att träna alldeles för hårt under ramadan kan ge svåra konsekvenser, både fysiskt som religiöst. Det anser Rauf Ahmadi, ordförande i islamiska kulturföreningen Karlstad. I värsta fall kan du till och med riskera livet igenom att träna för hårt under fastan, påstår Rauf.

– Jag tycker faktiskt inte att man ska utsätta sig själv för en massa aktivitet nu under fastan. Har du inte koll eller inte är medveten om riskerna det innebär kan du råka skada dig själv eller till och med riskera livet. Enligt islam får du dessutom inte riskera ditt liv.

Finns alternativa vägar

Rauf är inte helt emot alternativa lösningar. Han säger själv att det finns situationer då man faktiskt måste träna trots fastan.

– Man får prata med tränare, förening eller organisation för att försöka hitta den bästa lösningen om personen själv känner att de klarar av den hårda träningen.

Hör i klippet ovan vad Rauf Ahmadi tycker om att kombinera hård träning med fastan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.