Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Formel 1

Stäms av Susie Wolff efter anklagelserna: ”Förnedrande”

Toto och Susie Wolff har utretts för en intressekonflikt inom F1.

Men bakom anklagelserna låg ingenting – och nu slår hustrun tillbaka med full kraft genom att stämma motorsportförbundet.

Susie Wolff.
Foto: JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Toto och Susie Wolff har utretts för en intressekonflikt inom F1.
Foto: Justin Ng / Avalon / STELLA PICTURES/Avalon

I december blev det en världsnyhet att Toto Wolff, Mercedes teamchef, och hans fru Susie Wolff, som jobbar för F1 Academy, utreddes av motorsportförbundet FIA gällande en misstänkt intressekonflikt. Enligt misstankarna kunde de ha fått tillgång till information som de inte borde ha fått i sina respektive roller.

Men det dröjde inte länge innan FIA lade ner utredningen då man inte hade hittat några konkreta bevis.

Det har fått paret Wolff att reagera kraftigt, då de anser att skadan redan är skedd i och med misstänkliggörandet och ryktesspridningen som uppstått till följd av det.

Uppgifter: Har aldrig hänt förut

Susie Wolff skriver nu på sociala medier att hon lämnat in en stämningsansökan mot FIA. Hennes krav är att organisationen ställs till svars och att någon får bära ansvaret, skriver hon.

”Jag känner starkare än någonsin att det är viktigt att stå upp, säga ifrån mot olämpligt beteende och se till att människor hålls ansvariga. Vissa tror att tystnaden skyddar dem från ansvar – det gör det inte”, skriver hon bland annat.

Utredningen fick samtliga stall inom formel 1 att uttala sig till stöd för paret Wolff. Enligt The Guardian har något liknande aldrig hänt förut.

Tidningen skriver vidare att FIA:s hantering av ärendet var ”förnedrande för organisationen, särskilt eftersom man inte förklarade anledningarna bakom agerandet”.

https://twitter.com/Susie_Wolff/status/1770554247899226162

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.