Fjärde pandaäventyret i bekant berättande öser på med action

Publicerad 2024-03-21

Pandan Po med sin magiska stav.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kung fu panda 4

Regi Mike Mitchell, med röster av Jack Black, Awkwafina, Viola Davies, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, svenska röster av Lawrence Mackrory, Arantxa Álvarez, Elin Klinga, Claes Ljungmark, Magnus Roosmann m fl.


ANIMERAT Serien om den snälla matglada pandan som blivit Drakkrigare har hittat sin stil. Fyran är ett nytt äventyr med samma byggbitar. Några återkommande figurer gör de explosiva digitala drabbningarna till en sorts greatest hits. En välbekant vandring genom ett etablerat varumärke. Allt ser snyggt ut, med häftiga miljöer och majestätiska landskap.

Hårdhänt humor växlas med animerad action.

I fjärde biofilmen är Po etablerad som skicklig försvarare av Fredens dal. Han är en idol för traktens unga och utnyttjar berömmelsen till att driva restaurang och sälja prylar. Men hans gamle läromästare tycker det är dags för Po att gå vidare och utse en arvtagare att lära upp till Drakkrigare. Po själv ska mogna till vis man och ge kloka råd. Hmmm... andlighet är inte hans starkaste gren.

En ny fiende hotar dalen och Po får hjälp av en handlingskraftig ung räv från storstaden Juniper city. Dit reser de för att rädda sin värld. Vem kan den godtrogne Po lita på, klämd i djurstadens rusningstrafik och omgiven av laglösa?

Kropp eller själ? Po är mest intresserad av att slåss, och manuset driver rart med hans filosofiska försök att skapa förnumstiga ordspråk och levnadsråd. Filmen satsar mer på fullt ös än eftertanke, och om kung fu handlar om tålamod verkar träningen inte klar.

Filmen har biopremiär 22 mars.



Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och X (Twitter) för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Följ ämnen i artikeln