eldsjal2024_pan

Kaos i säkerhetskontrollen på Arlanda

Just nu råder det kaos på Arlanda flygplats då en teknisk incident har tvingat den nya säkerhetskontrollen i terminal 5 att stängas. Enligt vittnesmål till SVT bildas det långa köer till följd av detta problem.

centrum_artikel_host

Just nu råder det kaos på Arlanda flygplats då en teknisk incident har tvingat den nya säkerhetskontrollen i terminal 5 att stängas. Enligt vittnesmål till SVT bildas det långa köer till följd av detta problem.

Frida Jones, presskommunikatör på Swedavia, informerar att man har tagit till åtgärder genom att öppna den äldre och mindre säkerhetskontrollen samt den i terminal 4 för att underlätta för resenärerna. Resenärer uppmanas att följa personalens instruktioner på plats för att genomgå säkerhetskontrollen vid andra kontrollpunkter.

Dock rapporterar resenären Pierre Gewerth till SVT att informationen på plats är bristfällig och beskriver köerna som en ”flaskhals”. Han nämner att han inte har fått någon information från Arlanda genom skyltar eller på deras hemsida.

Gewerth, en av de första på plats, berättar att den nya säkerhetskontrollen var helt stängd när han anlände till flygplatsen och han var tvungen att springa mellan terminalerna för att hinna med sitt flyg.

Även om han hade tur att vara en av de första på plats, rapporterar han att flygen är försenade när han väl kommit igenom säkerhetskontrollen. Han antar att förseningen beror på att flygen behöver vänta in alla resenärer och förväntar sig att problemet kommer att pågå under en tid.

För närvarande finns ingen prognos för när problemet ska vara löst. Enligt Frida Jones arbetar de aktivt med att lösa problemet och uppmanar resenärer att planera sina resor med marginal om möjligt, samtidigt som de hoppas att situationen snart ska vara åtgärdad.

centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider