Underhållande bakfyllefilm med en mycket liten hjärna

Jake Gyllenhaal slåss mycket och hårt i nyversionen av 80-talsrullen ”Road house”

Publicerad 2024-03-21

Jake Gyllenhaal i ”Road house”

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Road house

Regi Doug Liman, med Jake Gyllenhaal, Conor McGregor, Daniela Melchior, Jessica Williams, Billy Magnussen, Austin Post, Lukas Gage, Hannah Lanier, Arturo Castro.


FILMRECENSION. Jake Gyllenhaal och MMA-stjärnan Conor McGregor levererar musklerna i nyversionen av ”Road house”.

En helhjärtat fånig men underhållande slagsmålsrulle som kräver en avslappnad hjärna och gifter sig fint med en bakispizza.

ACTION. En hungrig krokodil. En sheriff som presenterar sig som Big Dick. Ett Florida skildrat som rena vilda västern. Och en artig slagskämpe som frågar hur långt det är till närmaste sjukhus innan han slår sönder skurkarna – och sedan själv kör dem dit.

Doug Limans nyversion av ”Road house” är, precis som 1989 års kultiga original med Patrick Swayze, en genuint fånig historia.

Jake Gyllenhaal är i vansinnigt muskulös form som den före detta UFC-fightern Dalton, som efter att ha gått över gränsen i ringen inte bara har ångest utan också ett rykte som gör att inte ens de tuffaste tuffingarna längre vill slåss mot honom.

Men han behöver pengar, och tar därför på sig att åka till Florida Keys för att få bort buset från den uppgivna barägaren Frankies (Jessica Williams) väghak The Road House.

Först verkar det enkelt. Men situationen stegras, och när den lokala bossen skickar sin allra galnaste lakej (den filmdebuterande MMA-stjärnan Conor McGregor) på honom, släpper han ut sitt inre djur.

Ett romantisk sidospår leder ingenstans alls, och man himlar med ögonen med jämna mellanrum, eftersom ”Road house” är en film med en mycket liten hjärna.

Men slåss, det kan den verkligen. Och det är något befriande över dess totala renons på några andra pretentioner än att underhålla med de hårda knogarnas konst.

Visas på Prime Video, från den 21 mars.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och X (Twitter) för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.