Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skådespelaren Sten Elfström är död

Sten Elfström har gjort succé i många svenska tv-produktioner. 

Nu har han gått bort – 81 år gammal – efter en längre tids sjukdom. 

Dottern Josefine Elfström berättar själv om sorgen på Facebook.

”Man ska igenom alla årstiderna”
Sten Elfström blev 81 år gammal.
Foto: Roger Tillberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bland annat känner publiken igen honom från julkalendern ”Håkan Bråkan”.
Foto: SVT
Här i ”Nisse Hults historiska snedsteg” med bland andra Loa Falkman.
Här i SVT:s komediserie ”Män emellan” där Sten spelade Krister.
Foto: -

Skådespelaren Sten Elfström hade sin första stora tv-roll i ”Lycka till” 1980 och sedan dess har han bland annat spelat i många produktioner så som ”Ebba och Didrik”, ”Kenny Starfighter”, ”Beck”, ”Wallander”, ”Finaste familjen”, ”Solsidan”, ”Beck” och ”Svensson, Svensson”. 

Publiken känner också igen honom från julkalendern ”Håkan Bråkan” i SVT. Sten Elfström gjorde också en stor roll i musikvideon till Aviciis låt ”Waiting for love” som kom 2015. 

Nu har han gått bort, 81 år gammal.

”I kväll dog min pappa. Jag är så tacksam att jag fick ha värdens finaste pappa i 47 år”, skriver hans dotter Josefine Elfström på Facebook på onsdagskvällen.  

Expressen har varit i kontakt med Sten Elfströms familj som säger att Sten gick bort efter en längre tids sjukdom och att de nu sörjer.

När Aftonbladet pratade med skådespelaren 2013 om sin roll ”Ebba och Didrik” sa Elfström att serien var det största som hade hänt honom yrkesmässigt. 

– Folk kommer fortfarande fram och frågar om det var jag som spelade pappan i ”Ebba och Didrik”. Då blir jag jätteglad, sa han då. 

Sten Elfström i ”Kenny Starfighter”.
Foto: SVT
Här i ”Ebba och Didrik”.
Foto: SVT

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.