Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: MFF lånar ut Gwargis

Allsvenskan

Malmö FF lånar ut Peter Gwargis på nytt.
Forwarden ska den här säsongen representera Örebro SK.
- Jag hoppas kunna bidra på mitt sätt, säger han i ett uttalande.

3:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Halmstads BK-Malmö FF i svenska cupen.

Föregående säsong var Malmö FF:s offensive pjäs Peter Gwargis, 23, utlånad till Degerfors och spelåret 2024 har han inte i Henrik Rydströms plane.

Nu lånas forwarden ut på nytt. MFF och ÖSK har nått en överenskommelse om ett säsongslångt låneavtal.

- Det känns jättekul att vara här. Jag längtar till att få köra i gång och träffa grabbarna. Jag har haft koll på Örebro och att det gått bra under försäsongen så jag vill bara komma hit och hjälpa till så gott jag kan. Jag hoppas kunna bidra på mitt sätt och försöka vinna varje match. Jag har bra minnen från Örebro och Behrn Arena, det är en arena jag gillar, så jag längtar att få spela här. Jag har ju mött ÖSK innan och det är en av de roligare matcherna i superettan på grund av supportrarna och att nu få spela med dem och med deras stöd i ryggen kommer bli häftigt, säger 23-åringen i ett uttalande på ÖSK:s hemsida.

Annons

MFF:s sportchef Daniel Andersson:

- Peter behöver kontinuerlig speltid som i nuläget är svår för honom att få här i Malmö. Ur det perspektivet är det här en bra lösning för alla parter och vi önskar Peter stort lycka till den kommande säsongen, säger han i ett uttalande på Skåneklubbens hemsida.

ÖSK:s tränare Christian Järdler:

- Peter är en skicklig offensiv spelare som har kört fast lite i MFF. Han har fin teknik, är bra en mot en och har ett tungt skott med sin fina vänsterfot. Jag har följt honom sen hans startdebut i Superettan våren 2018, då han spelade för Jönköping och jag tränade Östers IF. Peter gör vår trupp starkare och ger oss betydligt bättre bredd på de offensiva positionerna, säger han i uttalandet på ÖSK:s hemsida.

ÖSK slutade på elfte plats i superettan 2023. 

Gwargis kom till MFF från Brighton & Hove Albion under sommaren 2021, och har även varit på lån hos Jönköpings Södra. Han har totalt sett gjort fem matcher med MFF, och har i grunden kontrakt över 2024.

Annons
Publicerad 2024-03-21 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto