Dannes chock på jobbet: ”Jag blev rätt skakig...”

Satte alla rätt på V86 – vann 908 000 kronor • Fick samtalet på fabriken

Uppdaterad 2024-03-25 | Publicerad 2024-03-21

Danilo S.H. var en av Daniel Petterssons spikar på V86.

Daniel Pettersson från Ljungby befann sig på jobbet när han fick vinstbeskedet om att han lyckats pricka in alla rätt på V86 – och vunnit 908 390 kronor.

– Satan vad glad jag blev, säger han.

Dannes system kostade 288 kronor att lämna in förra onsdagen och nyckeln till storvinsten var framför allt tre spikar. Två av de var betrodda Pearl Kayz i den andra avdelningen samt Svarte Petter i den femte. Det tredje singelstrecket, Danilo S.H. i den sjunde avdelningen, var spelad till betydligt mer blygsam procent.

– Det var ju Wäjersten från springspår, jag fattade inte varför spelarna inte var mer sugna på den. När jag lade spelet var den spelad till fem procent. Den hade gått bra på slutet och var trolig spetsfavorit. Det var bara tacka och ta emot, säger Danne.

”Helt tokig”

Ekipaget hann stiga till åtta procent av insatserna. Men som Danne förutsett tog hästen hand om spets och kunde sedan spåra hela vägen. En show som Danne gick miste om då han inte följde tävlingarna under onsdagskvällen. På fredagsförmiddagen var han fortfarande omedveten om att han tagit hem närmare miljonen på spelet när han gick till jobbet. Efter lunchen kom vinstsamtalet från ATG.

– Satan vad glad jag blev! Nu blir jag ju helt tokig. Fan vad coolt. Ja då får man ringa sin sambo nu direkt eller så får man mörka detta, hahaha.

Han skickade en bild på raden och utdelningen till sin sambo som även hon fick sig en chock mitt under arbetsdagen. Vinsten blev sedan en rejäl snackis på Dannes arbetsplats.

– Jag jobbar på fabrik så det sprids rätt snabbt på avdelningarna. Det var säkert en 50 man som kom fram och grattade. Jag blev rätt skakig för jag hade legat och vilat under rasten så jag var nyvaken när jag fick beskedet.

Planerar resa till Mexiko

På jobbet är de ett gäng som spelar tillsammans regelbundet på onsdagarna och trav har under senaste åren blivit en stor hobby för Danne.

– När jag var yngre tyckte jag att trav verkade tråkigt, men nu tycker jag att det är så roligt att det finns så mycket information att ta del av. Likväl som jag åker och tränar kan jag sätta mig med travet, förklarar Danne.

Trots onsdagens vinst har han i normala fall sitt största fokus på lördagarnas V75. Han samlar så mycket information som möjligt under veckan, och det har gett utdelning senaste halvåret.

– Jag hade även tur på nyårsafton och satte sjuan. Det blev 55 000 kronor!

I helgen var det nattjobb, men under söndagen planerades firande med champagne. För vinsten blir det troligen ett bilköp, men även en resa till Sydamerika.

– Vi håller på och sparar till en resa till Mexiko. Vi är sju i familjen så det krävs lite insats att ta sig i väg. Vi hade siktat på att åka till julen om två år, men nu kanske vi gör det redan i år.


JULIA BJÖRKLUND, ATG

Följ ämnen i artikeln