Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kulusevski berättar om öppenhjärtiga texten: ”Många skrev att de grät”

I en öppenhjärtig text berättade Dejan Kulusevski om den tuffa tiden i Italien, sin kritiska syster Sandra och om tankarna kring att bli pappa.

Reaktionerna efter publiceringen överraskade honom.

– Det var många som skrev att de grät, säger han.

Dejan Kulusevski.
Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Dejan Kulusevski och sambon Eldina.
Foto: Instagram.

Genom åren har flera idrottsstjärnor valt att berätta sina livshistorier i ”The Players’ Tribune”. Så också Dejan Kulusevski.

Texten som publicerades i mitten av mars väckte stor uppmärksamhet, kanske mest för att den var så öppenhjärtig.

Kulusevski inledde med att berätta om den sista, tuffa tiden i italienska Juventus. Det var i början av 2022.

”Ärligt talat kände jag mig generad, till och med värdelös. Vissa människor började säga att jag inte var tillräckligt bra, att jag var för långsam”, skriver Kulusevski och fortsätter:

”Jag borde ha stängt ute det, eftersom att den enda kritiken som jag respekterar är från min storasyster, Sandra. Och hon är brutal. Även när jag gör mål säger hon: 'Du har tappat det. Du har inte hungern. Du är för bekväm'. Jag vill explodera”.

Därefter berättade Kulusevski om flytten till Tottenham. Om hur han stressade för att hinna med första bästa flyg till London och om hur dåligt han mådde efter debutmatchen – vilken slutade med en 2–3-förlust mot Southampton.

”Min syster dödade mig fullständigt. Till och med min agent sa: 'Hej, kom igen... det händer. Försöker bara vara snäll, vet du?'”.

Det blev dock bättre. Numera är Dejan Kulusevski bofast i Tottenhams startelva. Så också i det svenska landslagets.

Ska bli pappa för första gången

Under onsdagen mötte Kulusevski media inför blågults torsdagsmöte med Portugal. Texten i ”The Players’ Tribune” kom på tal då. Så också reaktionerna som följde efter att den hade publicerats.

– Jag läser inte vad folk säger, men det är folk som hör av sig till mig. Det var många som skrev att de grät och att det var jättekänsligt. Jag tyckte inte det var så känsligt, men det är kul för andra att se lite bakom kulisserna. Att det inte är så enkelt hela tiden. Allt är inte bara mål, assist och vinster, säger Kulusevski.

Vad tyckte din kritiska syster Sandra om intervjun?

– Hon tyckte att den var jätte-jättefin.

I ”The Players’ Tribune”- texten nämner Dejan Kulusevski också att han, och sambon Eldina, snart ska bli föräldrar för första gången.

– Vi har förberett allting och det är bara en månad kvar. Man sitter och längtar och väntar. Tio dagar här och några dagar i London, sedan kommer det vara dags, säger Kulusevski nu.

Är det nervöst?

– Faktiskt inte.

Kulusevski pausar kort.

– Inte än.

På frågan om det finns någon risk att födseln kan ske under den pågående landslagssamlingen svarar Kulusevski:

– Nej, nej, nej, nej. Det har vi kollat upp.


Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset