Spelexperten varnar för superskräll: ”Felspelad”

Tidernas vinstrekord på V64 kan slås • Hästarna som kan ge en vinnare 10 miljoner: ”Ska vara lite annorlunda”

Publicerad 2024-03-21 12.28

Travexperten Gustaf Häger jagar 10 miljoner på V64 från Bergsåker.

Superjackpott på V64 med 10 miljoner i potten.

Då bjuder spelexperten Gustaf ”Gusse” Häger på skrällarna du inte får missa.

– Är man ute efter de stora slantarna måste man våga vara fräck, säger han.

Det är mycket pengar att spela om under torsdagskvällen då Bergsåker är arrangör för V64-tävlingarna.

Superjackpott med minst tio miljoner till en ensam vinnare kan innebära att tidernas vinstrekord på spelformen kan ryka all världens väg.

Men för att nå upp till de nivåerna behöver man hitta de ”omöjliga” hästarna, de som ingen tror kan vinna, men som emellanåt ändå gör det.

”Streckad på en procent”

Spelproffset Gustaf ”Gusse” Häger, med flera miljonvinster på kontot, livnär sig enbart på trav och är på jakt efter miljonerna.

– Sedan fyra år ägnar jag mig helt åt trav. Jag gör tips i finsk trav-tv varje fredag och har också egna tips varje dag. Jag sätter mycket tid åt spelet och ju mer man studerar, ju bättre resultat blir det. Det är inget man bara gör på en kort stund, det är många års arbete.

Kan du bjuda på några superskrällar som ingen annan streckar på V64 i kväll?

– I V64–4 tror jag en del på 3 Bato Odina. Hon trivs i ledningen och blir det lite körning mellan henne och storfavoriten 12 Farmens Riska, då har jag en superskräll i 11 G.G.Svea, med kusken Madelene Johansson, som är streckad på en procent, helt felspelad.

Gustaf Häger har en häst han tror mycket på i omgången där värdet är stort.

– Min bästa spik kommer i V64–3. Det är 15 Leland P.Hill med kusken Robert Dunder. Favorit blir Tjomslands 4 Vandamme men där är det galopprisk. Min idé har bra chans och såg senast ut att gå mot segern. Finns det någon rättvisa så ska han vinna loppet, spelad på bara 17 procent, fortsätter Häger.

”Ute efter de stora slantarna”

Hur spelar du för att nå de största vinsterna?

– Man ska vara lite annorlunda. Gärna en spik i början. Det är bra att spara många streck till sista avdelningen. Då kan man ta med 12 Sohlbusan som fick luckan sent sist men gick snabbast av alla. Gången innan ledde hon länge och hade hon vunnit så hade det varit en annan spelprocent än den ynka procent hon är streckad på nu.

– Det gäller också att välja bort några av favoriterna. Är man ute efter de stora slantarna måste man våga vara fräck.

Gustaf ”Gusse” Häger.

Skrälltränaren: ”Inte chanslös”

Amatörtränaren Maria Rönning är inne på att ”Gusses” spaning på 12 Sohlbusan kan vara motiverad.

– Hon börjar verkligen hitta formen och jag tror inte hon är chanslös om det skulle stämma, det finns lite potential i kväll även om läget drar ner. Hon var godkänd näst senast och hade vunnit om det varit 70 meter kortare, senast spurtade hon snabbast av alla på upploppet, säger Maria och avslutar:

– Hon har bara en seger på 52 starter men vi har bytt foder och ändrat lite i utrustning, det har blivit lite som en ny häst. Kusken Peter Eriksson var mycket nöjd sist och sa han aldrig kört henne så fort.

Näst senast ledde Peter Eriksson och Sohlbusan loppet länge, men fick nöja sig med tredjeplatsen.

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Följ ämnen i artikeln