Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

CS2

Brollan stor hjälte i Mouz majorpremiär

Sista svenskhoppet har nu kommit till spel i Köpenhamn-majorn.

Mouz-spelaren Brollan inledde mötet med hemmahoppet skakigt.

Till slut blev han däremot en stor hjälte i vändningen.

Brollan, Mouz.
Foto: João Ferreira / PGL
Foto: PGL / Twitch

På torsdagen inleddes svenska CS-stjärnan Ludvig ”Brollan” Brolins majorresa i Köpenhamn. Hans Mouz ställdes mot det danska hemmahoppet Ecstatic på Overpass. 

Danskarna vann pistolrundan på sin T-sida med en A-rusch och inledde väldigt starkt genom att ta de första fem rundorna. Först i runda sex fick Brollan sin första frag, men han stod för en viktig insats i runda åtta när han dök igenom en rök och eliminerade två motståndare.

Mouz lyckades kvittera ställningen till 6–6 inför sidbytet och även avslutningen blev dramatisk när Ecstatic sent skaffade sig ett övertag.

Vid ställningen 9–11 stod Brollan för en väldigt viktig dubbelfrag med två snabba hs. Svensken kvitterade också ställningen till 11–11 med en clutch ensam mot två motståndarspelare.

Svenskens insatser blev avgörande när Mouz kunde vända till seger med 13–11.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.