Gå direkt till sidans innehåll
FBC Kalmarsund

Kalle Bending-Sörling knockad: ”Matchstraff direkt i hockey”

Kalle Bending-Sörling sänktes av ett knä i huvudet.

Därefter spikade han igen och gav Kalmarsund första segern i kvartsfinalserien mot Växjö.

– I hockey hade det där blivit matchstraff direkt, säger målvakten i Expressens sändning.


Se klipp i tv-spelaren

Foto: Expressen
Foto: Expressen
Foto: Anders Borgström
Foto: Bejto Demiri

Det upphaussade derbyt i innebandyslutspelet hade alla ingredienser man tippade att det skulle ha.

Heta känslor, fysiskt spel, utspel i media och en otroligt jämn match.

Trots tidigt 2-0 i baken lyckades Kalmarsund vända och vinna med 4-2 i Fortnox Arena i Växjö.

– Skönt. Det var ganska mycket slutspelskänsla där ute. Jag tror varenda match kommer se ut så här, säger Kalmarsundsveteranen Kevin Björkström.

En av Kalmarsunds stora hjältar var Kalle Bending-Sörling.

Målvakten njöt av segern men hade också ett tydligt bevis på hur hårt det var där ute när han kom till tv-intervjun i Expressens sändning.

”I hockey hade det blivit matchstraff”

Han hade en rejäl fläskläpp efter att ha fått André Anderssons knä i huvudet.

– Jag har inte sett i efterhand. Han kan ha blivit inknuffad. Men jag tycker överlag i innebandy att man släpper på våld mot huvud, slag mot fingrar och knä mot huvuden mot målvakter. Det måste göras en förändring. De kommer undan med två minuter för ett knä i huvudet. Det hade lika gärna kunnat vara hjärnskakning och säsongen borta. I hockey hade det blivit matchstraff direkt, säger Kalle Bending-Sörling som såg rejält groggy ut när han blev liggande på alla fyra efter smällen.

– Jag visste inte själv hur jag mådde där ett tag. Vi får se hur det känns i morgon. Jag har haft två hjärnskakningar och spelat klart de matcherna. Det brukar komma lite efteråt så vi får väl se. 

Kevin Björkström såg inte situationen men menar att det kanske var ett sätt att försöka få Bending-Sörling ur balans.

– Jag vet att om man får en liten knuff och ska springa förbi målvakten så passar man på att springa in i honom när vi har världens bästa målvakt. Sedan tror jag inte det är meningen att det ska gå så illa som det gör. Men de vill så klart vara på honom lite extra. Han spikar ju igen fullständigt. 

André Andersson: ”Gjorde inte med flit”

André Andersson hävdade sin oskuld efteråt och visade samtidigt upp ett märke från Bending-Sörlings målvaktsgaller just ovanför knäet.

– Jag vill in och ta returer och då får jag en putt. Det är olyckligt och tråkigt att det hände. Jag är inte den spelare som brukar sänka målvakter. Att jag skulle sätta ett knä i ansiktet på målvakten känns lite överdrivet. Jag gjorde det inte med flit, säger han i Expressens sändning.

Kalmarsund har nu 1-0 i matcher. Match två spelas i SBB Arena i Kalmar på lördag kväll.

– Det här kommer gå till sju matcher. Det har jag sagt från början och jag säger det fortfarande, säger Kalle Bending-Sörling.



Alla matcher i SSL sänds på Expressen med abonnemanget +Allt. Teckna +Allt här!

Utöver SSL ingår bland annat högstaligor i bandy och basket samt längdskidåkning i toppklass.

Dessutom kan du ta del av all journalistik på Expressen Premium, till exempel Anders Borgströms initierade SSL-bevakning.

I +Allt ingår alla artiklar på Expressen.se, DN.se och över 40 lokala nyhetssajter inom Bonnier. Du använder samma inlogg överallt.

Här hittar du matcherna i SSL den här säsongen!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.