Driftstörningarna i mobilnätet slog ut flera kommuners telefoni. Foto: Frederik Ringnes

Stora störningar hos Telenor – gick inte att ringa

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen var det stora driftstörningar hos mobiloperatören Telenor, vilket gjorde att det inte gick att ringa eller ta emot samtal. Problemen drabbade ett stort antal kommuner i landet, och sjukvårdsupplysningen 1177.

Telenor skrev på sin hemsida att de hade driftstörningar i mobilnätet och att de jobbade på att lösa problemet så fort det går. Strax innan klockan elva på förmiddagen var problemet löst, även om vissa följdproblem kan förekomma för enstaka kunder.

– För vissa kunder har det hjälpt att sätta på och av flygplansläget eller starta om telefonen, säger Boel Bengtsson, presskontakt på Telenor.

Störningarna slog ut telefonin hos flera kommuner runt om i landet, bland annat i Malmö, Helsingborg, Växjö, Sölvesborg och Linköping. Även Region Gotlands telefoni låg nere.

1177 drabbades också hårt av störningarna och kunde inte ta emot samtal. Enligt telefonoperatören förekom även svårigheter att nå 112, men det problemet kunde lösas om simkortet plockas ut.

I exempelvis Malmö påverkade driftstörningarna hemtjänsten och larmcentralen, uppger kommunen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.