Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL

Rönnbergs utspel efter frågan: ”Fortsätt kämpa på”

Slutspelstider – och frågor om skador och taktiska korrigeringar. 

Då skickar Roger Rönnberg en syrlig passning till journalistkåren. 

– Snälla... Fortsätt kämpa på killar, ni gör det bra, säger Frölundas tränare. 

Roger Rönnberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Leksand slog Frölunda med 2-1 i Scandinavium efter förlängningsdrama och leder kvartsfinalserien med 1-0 i bäst av sju matcher. 

På presskonferens efteråt fick Leksands tränare Challe Berglund frågor om skadestatus på Marek Hrivik som hade tvingats utgå efter att ha dundrat in i sargen. Men som vanligt i slutspelstider är det locket på om sådana saker och Berglund meddelade att han fått ”stränga order” om att svara inga kommenterar. 

Nästa fråga gick till Roger Rönnberg och handlade om Frölundas oförmåga att göra mål i powerplay. 

– Jag tycker vi sätter upp flera bra spel och jag tror att vi alla hade varit glada om något av de skotten vi skjuter går in. Jag har en ganska klar åsikt om vad vi behöver åtgärda för att göra det lite bättre. Det kommer vi ta i morgon, säger tränaren. 

”Tror du verkligen...”

På en följdfråga om vad den åsikten är replikerade Rönnberg blixtsnabbt med ett litet leende på läpparna: 

– Du tror verkligen att jag kommer att säga det till dig när Challe sitter här? Snälla... Ni är härliga ni journalister som fortsätter att fråga om skador under slutspel och korrigeringar i powerplay. Fortsätt kämpa på killar, ni gör det bra. 

Efter den utläggningen gav Frölundas lagkapten Max Friberg sin syn på lagets prestationer i numerärt överläge. Han tycker att hans lag skapar tillräckligt mycket för att göra mål. 

– Så länge vi gör det är vi på ett bra ställe, när vi inte gör det kan man börja undra. Nästa match kanske skotten sitter i stället, det är ingen panik där. Det hade kunnat gå åt bägge håll i dag, avgörandet kändes ganska slumpartat, säger han. 

Lagen möts igen på söndag i Scandinavium. 

– Vi räknar med en lång matchserie och förhoppningsvis blev de lite mer slitna än vi efter fyra perioder, säger Max Friberg.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.