Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg

Pontus Dahlberg ut skadad – oro för IFK Göteborg

Förlust i genrepet och oroväckande bilder inför allsvenska premiären mot Djurgården. 

IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg tvingades utgå mot Sarpsborg (0-3). 

– Jag är inte så bekymrad, säger tränaren Jens Askou. 

Försöket att få Sebastian Larsson till AIK: "Planterats ett frö"
Foto: Discovery Plus
Foto: Discovery Plus

Norrmännen ledde med 2-0 en bit in i andra halvlek på Bravida Arena när Pontus Dahlberg blev sittande. Han fick medicinsk hjälp men kunde efter en stund spela vidare. 

Kort därpå fick Sarpsborg ännu en het chans – de hade många – och helt fri med Dahlberg gjordes inget misstag utan 3-0 rullades i mål. 

Därefter blev Pontus Dahlberg återigen sittandes med fysiska besvär och IFK Göteborgs sjukgymnast tecknade för byte. 25-åringen kunde ta sig av planen för egen maskin och klappade om ersättaren Elis Bishesari på vägen ut. 

– Han fick en liten smäll som irriterade lite. Han får sova extra länge i morgon så hoppas vi att han är bra på måndag igen, säger Jens Askou. 

Avböjde kommentarer

Pontus Dahlberg avböjde att ge några kommentarer efter matchen. 

IFK Göteborg har stora skadeproblem i truppen och saknade av olika anledningar tio spelare mot Sarpsborg, varav två på landslagsuppdrag. 

Det blev inga fler mål, Bishesari gjorde en fin fotparad på ett närskott, utan det norska laget vann med klara 3-0. 

– Vi spelade lite för långsamt. Vi var inte snabba nog i våra positioneringar och i dag mötte vi ett lag som straffade oss hårt, så är det ibland, säger Jens Askou. 

Den allsvenska premiären mot Djurgården spelas måndagen den 1 april. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.