Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lasse Kronér

”Det mest extrema jag någonsin utsatt mig för”

Ett och ett halvt år efter hemkomsten har Lasse Kronér hämtat sig från Robinson Kruse-livet han levde under inspelningen av ”The Island”.

Upplevelsen av att pendla mycket i vikt har satt sina spår.

– Det var ganska problematiskt för mig att stanna i vikt, alltså hålla vikten som jag hade när jag klev ur programmet, berättar han.

Lasse Kronér gick ner mycket i vikt under ”The Island”.
Foto: Discovery plus
Nu berättar han om hur pendlingen i vikt satt sina spår.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Inspelningen av Discovery + ”The Island” görs på en öde ö i tropikerna. Men när Lasse Kronér drömde om tre härliga veckor i solen fick han och de andra deltagarna kämpa för att få mat och vatten.

1,5 år efter inspelningen mår han betydligt bättre än vad han gjorde under de sista dagarna av inspelningen.

– Jag är jättepigg och mår fint. Tyvärr har jag inte samma vikt som jag hade i ”The Island”. Det hade varit bra om det hade varit så.

Faktum är att han upplevt en hel del problem sedan hemkomsten.

– Det var ganska problematiskt för mig att stanna i vikt, alltså hålla vikten som jag hade när jag klev ur programmet. Kroppen tänkte nog att jag var dum i huvudet. Så när jag åt mat så kändes det som att kroppen la det till fettreserven, säger han.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han ”Lasse på slottet” på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.


Bland gästartisterna finns bland andra Tommy Nilsson, Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Jessica Andersson, men även hemliga gäster som Kronér själv har valt ut. (TT)

”Det mest extrema jag någonsin utsatt mig för”

Han berättar att det gick snabbt att gå upp i vikt igen.

– Även om jag åt en gurka så behöll kroppen det. Det var väldigt skumt hur smart kroppen är. Den fattade att jag är dum i huvudet och tänkte väl att den här snubben inte kan sköta det själv så jag måste hjälpa honom. Det är det mest extrema jag någonsin utsatt mig för, säger Kronér.

Om han skulle göra om det? Absolut.

– Nu skulle jag kunna göra det faktiskt för nu vet jag mycket mer. Skulle jag åka med det gänget som skulle åka nästa gång och vara med som ”pappa” där så skulle jag ha väldigt mycket fördelar, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.