Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby IF

August Mikkelsen lämnar Hammarby

Det blev bara ett drygt år i Hammarby.

August Mikkelsen är klar för Bodö/Glimt.

– Med den här övergången får vi helt enkelt utrymme att investera i truppen på ett sätt som gör oss bättre, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

Foto: FREDRIK AREMYR / BILDBYRÅN

Under lördagen bekräftade Hammarby att Mikkelsen fått tillåtelse att träffa en annan klubb och norrmannen fångades på bild i Bodö.

Nu är affären i hamn.

– Jag vill tacka August för hans tid i Hammarby. Ambitionen var så klart att den skulle bli längre, men utifrån nuläget bedömer vi att en försäljning det bästa beslutet för Hammarby på både kort och lång sikt. Med den här övergången får vi helt enkelt utrymme att investera i truppen på ett sätt som gör oss bättre eftersom vi har bra täckning på de platser August konkurrerar på, säger Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg i ett uttalande.

Expressen har tidigare kunnat avslöja att det totala ekonomiska paketet för Mikkelsen, inklusive bonusar, väntas landa på nära 30 miljoner kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.