Annons

Annons

Annons

Örebro län

Krispigare köttalternativ – för smakens och klimatets skull

Nu ska veganmat bli godare och hamna på fler människors tallrikar, även de som inte är vegetarianer eller veganer. Det hoppas forskare som kockat ihop något som de menar är mer tuggvänligt – och samtidigt kan leda till klimatvinster.

Karolina Östbring och Jeanette Purhagen forskar kring livsmedel. Foto: Hilde Skar Olsen/Lunds universitet
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Hilde Skar Olsen/Lunds universitet

Annons

I dag är soja ofta en huvudingrediens i veganska livsmedel i livsmedelsbutikernas utbud. Problemet är att dessa ofta får en seg konsistens, menar forskare vid Lunds universitet som utvecklat en metod för att få till mer tuggmotstånd och bättre textur och struktur på vegansk mat.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan