Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lucas Bergvall

Lucas Bergvall följs noga av Tottenham

Fokuset ligger på Djurgården.

Samtidigt följs Lucas Bergvall noga av Tottenham.

– De håller koll, säger han.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ALEX MORTON / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

För Lucas Bergvall, 18, återstår tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF innan han lämnar Djurgården för Tottenham.

Den stora utmaningen just nu är att vara just där. Här och nu.

– Jag tänker faktiskt inte jättemycket på det, säger Bergvall om Premier League-flytten.

Han fortsätter:

– Jag vet ju vad som komma skall, men jag är hundra procent fokuserad på Djurgården. Men klubbarna har bra kontakt med varandra, så de håller koll på mig.

På vilket sätt?

– Deras fysio har kontakt med vår. Och jag har haft lite kontakt fram och tillbaka med deras tekniske direktör Johan Lange. Det lär bli ännu mer sånt i slutet av våren tänker jag.

Bergvall om A-landslaget

Hur viktigt tror du att det är att fokusera på nuet och inte sväva i väg i tanken?

– Otroligt viktigt. Jag måste göra det så bra som jag bara kan i Djurgården. För laget, för supportrarna och för mig själv. Om jag ska komma så bra förberedd som möjligt till Tottenham så måste jag vara hundra procent fokuserad på det som sker nu, inte tänka på vad som ska hända sen.

Just nu befinner han sig på Cypern för EM-kval med U21-landslaget.

– Det känns bra, vi har landat och kommit i gång bra, vi är väldigt revanschsugna. 

Nordmakedonierna vann mötet i Sverige med 1–0.

– Vi är hundra procent taggade på det, ska åka dit och vinna, det måste vi göra för att troligtvis ha en chans att ta oss till EM.

Det var rätt många som ville ha med dig i A-landslaget?

– Jag har inte haft någon kontakt med honom (Jon Dahl Tomasson). Jag har inte jättebra koll på honom sen innan och vet inte riktigt vad han gillar för typ av fotboll, men vad jag har hört ska det vara bra. Det är ett kul val, säger Bergvall och avslutar:

– Det är klart att det är en dröm som går i uppfyllelse om man blir kallad till A-landslaget, så är det ju till hundra procent.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.