Hoppa till innehållet

Apples vd: AI nyckeln i klimatkampen

Artificiell intelligens en avgörande nyckel för teknikföretag i kampen för att sänka koldioxidutsläppen, anser it-jätten Apples vd Tim Cook.

Apples vd Tim Cook.
Apples vd Tim Cook.Foto: Evan Vucci

”AI ger enorma verktyg för alla företag som siktar på att nå nettonollutsläpp eller som vill minska sina utsläpp avsevärt”, sade Cook när han på söndagen talade på China development forum i Peking.

Apple ligger enligt Cook i framkant när det gäller klimatarbetet, och företaget har uppgett att dess smarta klocka är den första produkten som är helt klimatkompenserad.

”Vi gör stora framsteg, men vi är inte helt framme än. Vägen dit kräver mer utveckling och nya upptäckter”, sade Cook.

Precis som i USA är AI på stark frammarsch i Kina. Ett problem för kineserna är dock handelssanktionerna som begränsar tillgången till datachip från det USA-baserade världsledande företaget Nvidia.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera