Hoppa till huvudinnehållet

Inget företag i branschen hade större omsättning än Gunnar Arnessons Åkeri Aktiebolag i fjol

Publicerad:

Årsredovisningen för Gunnar Arnessons Åkeri är klar. Företagets omsättning stiger med 4,8 procent och blev cirka 48 miljoner kronor. Omsättningen är bäst i kommunen i sin bransch. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt 2,1 miljoner kronor mot cirka 5,1 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med drygt tre och en halv miljoner kronor till ungefär 3,2 miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 6,7 procent, som är lägre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 14,7 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I sektorn för landtransport; transport i rörsystem uppgår det motsvarande genomsnittet till 5,2 procent. Det är värt att notera att företaget har ett dotterbolag och att resultaten för varje enskilt företag rapporteras separat.

Gunnar Arnessons Åkeri Aktiebolag: Snabbfakta

Gunnar Arnessons Åkeri grundades 1970, och bolagets huvudbransch är vägtransport, godstrafik. Företaget har ett dotterbolag. Företaget har en redovisningsperiod som löper från september till augusti.

Företaget har 15 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Gunnar Arnessons Åkeri störst i Torsby kommun och det 25:e största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är vägtransport, godstrafik.

Företaget är också det 708:e största i landet. Det finns 237 företag i samma bransch i Värmland.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivTorsby kommunVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.