Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75

Anses ”olämplig” i tv – nu slår han tillbaka

Svante Båths närvaro i ATG Live är olämplig. 

Det slog travjournalisten Lennart Persson fast i en krönika förra veckan. 

Nu svarar den tidigare travtränaren.

– Den dagen jag promotar Söderby gård är de välkomna att kapa mig vid fotknölarna, svarar Båth.

Svante Båth.
Foto: ATG / Skärmdump
Lennart Persson.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD / LARS JAKOBSSON / TR BILD

I en krönika på travsajten Trottosport skrev journalisten Lennart Persson i förra veckan en krönika där han kritiserade ATG Live:s nya studiotillskott – den populäre, rutinerade och nyligen pensionerade travtränaren Svante Båth.

Det är inte Båths kunskaper eller insatser i sändningarna som han siktar in sig på, utan på andra uppdrag som 59-åringen har. Det är särskilt hans roll som delägare i Söderby gård, som pekas ut.

I förra veckan kom det också ut publiceringar, däribland från Sulkysport, där det hävdades att Svante Båth hade ett nytt jobb, som operativ chef för Söderby gård.

”Då är de välkomna att kapa mig vid fotknölarna”

Men nu dementerar Svante Båth att han skulle ha något arbete hos Söderby gård.

– Det är så här, det är lite misstolkat där, att jag skulle vara en operativ chef där. Jag har inget jobb överhuvudtaget, säger han.

Dock öppnar han för kritik – om det upplevs att han inte uppfyller sin roll. 

– Det är ingen hemlighet att jag är delägare i Söderby gård. Men vill jag få chansen att visa att jag kan hålla isär saker. Den dagen de ser mig promota Söderby i tv-rutan, då är de välkomna att kapa mig vid fotknölarna utan att det är några problem för mig. Den chansen vill man ju ha av tittarna, att visa att man inte är partisk.

Förutom att han är delägare, agerar han som rådgivare inom områden som avelsvägledning.

– Det är sådant jag gör av rent intresse och för att jag har mer tid över efter att jag har slutat som travtränare, förklarar han.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.